Samsung Exynos 2100 va depăși „cu siguranță” Snapdragon 875

461
Sursa Foto: @UniverseIce

Samsung a prezentat recent noul procesor Exynos 1080. Este primul cipset al gigantului sud-coreean bazat pe procesul de 5nm și arată bine pentru un cip de nivel mediu. Conform informațiilor, rezultatele referitoare la performanțele sale sugerează că este mai puternic decât Qualcomm Snapdragon 865. Adevărata întrebare este dacă următorul cipset Samsung de vârf, Exynos 2100, va depăși performanța viitorului Snapdragon 875. Se pare că răspunsul este da.

Cunoscutul leaker Ice Universe este foarte încrezător că Exynos 2100 va depăși Snapdragon 875. De obicei, variantele americane și chineze ale telefoanelor emblematice Samsung sunt alimentate de cipuri fabricate de Qualcomm. Pe celelalte piețe, inclusiv Europa și Orientul Mijlociu, smartphone-urile emblematice Samsung sunt echipate cu procesoare Exynos.

Exynos 2100 va fi mai bun ca Snapdragon 875

Smartphone-urile alimentate cu Snapdragon sunt percepute, de obicei, ca fiind mai puternice. Anul acesta a existat un apel din partea fanilor Samsung, adresat companiei, pentru a dota toate variantele premium cu procesoare Qualcomm. Acesta este probabil motivul pentru care Samsung a decis să opteze pentru design-urile Arm în locul procesoarelor sale personalizate.

Se așteaptă ca Exynos 2100 și Snapdragon 875 să aibă aceeași configurație de bază. Iar dacă cipul Samsung nu reușește să depășească Snapdragon 875, se așteapă ca diferența dintre cele două să fie foarte mică. Conform PhoneArena, Ice Universe a postat un tweet în care afirmă: Samsung Exynos 2100 va depăși „cu siguranță” Snapdragon 875.

Ice Universe este un fost angajat al companiei Samsung. El își postează informațiile pe Twitter și pe site-ul Weibo. Informațiile sale sunt de cele mai multe ori confirmate. Este o sursă serioasă și des citată de mass-media privind telefoanele Samsung.

Pentru a recapitula, ambele cipuri vor avea probabil un  nucleu Arm Cortex-X1, trei nuclee Cortex-A78 și patru nuclee Cortex-A55. Exynos 2100 va avea probabil un procesor grafic GPU Mali-G78, iar Snapdragon 875 va avea probabil GPU Adreno 660. Deși performanțele grafice vor fi comparabile, vom vedea dacă noul procesor Qualcomm va fi mai bun decât cel fabricat de Samsung.