Samsung parteneriat cu ARM și AMD pentru a rivaliza cu Qualcomm

536
Sursa Foto: via themrpc.com

Samsung aparent colaborează cu AMD și ARM pentru a aduce nuclee personalizate de procesoare de la acestea pentru linia sa de procesoare Exynos. Aceste noi cipuri vor fi probabil pentru următoarea generație a seriei-pilot Galaxy S30. Procesoarele vor reprezenta un pas mare în obiectivul Samsung de a deveni principalul producător de aplicații Android.

Recent Huawei și-a pierdut aprovizionarea cu cip-uri Kirin de la TSMC. Acum gigantul tehnic sud-coreean este singurul producător de telefoane Android cu propriile procesoare personalizate. Cu toate că recentul Exynos 990 nu este egal cu Snapdragon 865 și 865+ de la Qualcomm, acest lucru este pe cale să se schimbe odată cu generația viitoare de procesoare mobile.

Colaborare Samsung cu ARM și AMD pentru procesoare Exynos mai puternice

Potrivit ziarului Korea Business preluat de GizmoChina, noile nuclee personalizate care sunt construite prin intermediul AMD și ARM ar putea face ca linia Exynos să aibă parte de o masivă îmbunătățire. Informația sugerează că Samsung lucrează deja cu ARM pentru a crea un nou procesor bazat pe nucleul Cortex-X1. Acesta a fost anunțat la începutul acestui an. Cortex-X1 a adus o îmbunătățire cu 30% a performanțelor față de Cortex-A77 care se găsește pe Snapdragon 865/865+. În plus, designul Cortex-X1 promite să fie cu până la 22% mai rapid decât noul Cortex A78. În timp ce ARM ajută în ceea ce privește aspectele procesorului, AMD va ajuta Samsung în performanța grafică a procesoarelor Exynos.

Este știut că Samsung folosește procesoare Qualcomm Snapdragon pentru smartphone-urile sale lansate în SUA, China și alte câteva țări. Pentru celelalte piețe internaționale Samsung folosește procesoarele proprii Exynos. La fel s-a întâmplat cu recenta serie Note 20, dar și cu seriile Galaxy S20, Galaxy S10 sau Note 10. Acest lucru a fost valabil și pentru seriile Galaxy S sau Galaxy Note mai vechi.

AMD – Advanced Micro Devices, Inc. este o companie multinațională americană, cu sediul în Sunnyvale, California. Este al doilea producător de microprocesoare x86 din lume, după Intel. Este și al doilea producător de procesoare grafice, după Nvidia.

Pe piața actuală, Qualcomm este lider în procesarea grafică cu GPU Adreno. Astfel, pentru a depăși pe Qualcomm, gigantul sud-coreean vrea ca AMD să dezvolte un GPU (Procesor Grafic) personalizat pentru cipurile sale Exynos din 2021. Mai mult, conform acestei informații din Coreea de Sud, NPU (unități de procesare neuronală) și modem-urile din noile cipuri vor fi mai bune decât ofertele Qualcomm. Sigur că, fără o lansare propriu-zisă este încă prea devreme să spunem ce pot noile procesoare Samsung Exynos.