Numele de cod a lui Exynos 2200 a fost dezvăluit, va fi pe seria Galaxy S22

378
Numele de cod a lui Exynos 2200 a fost dezvaluit va fi pe seria Galaxy S22
Sursa Foto: via gizmochina.com

Conform programului ne așteptăm ca procesorul emblematic Qualcomm Snapdragon 895 să fie lansat în a doua jumătate a acestui an. În mod similar, Samsung se pregătește și pentru lansarea propriului său cip de generație următoare Samsung Exynos 2200.

Acum un cunoscut și apreciat tipster – Universe Ice, a dezvăluit numele de cod al viitorului procesor Samsung de vârf. Pentru cei care nu știu, Exyno 2200 este un viitor cip-set emblematic al gigantului tehnologic sud-coreean care va ajunge cu un GPU AMD Radeon.

Procesorul Exynos 2200 are numele de cod intern „Pamir”

Potrivit GizmoChina, care preia o postare a lui Ice Universe pe site-ul de micro-blogging chinezesc Weibo, Exynos 2200 poartă numele de cod „Pamir”. Se așteaptă ca acest cip să fie construit pe un proces de 4nm și va ajunge cu arhitectura grafică RDNA 2, denumită în cod intern „Voyager”.

RDNA 2 de la AMD este aceeași arhitectură utilizată în consolele de jocuri Xbox Series X și PlayStation 5. Cea mai recentă gamă de plăci grafice din seria Radeon RX 6000 prezintă, de asemenea, această tehnologie. Cu alte cuvinte, Samsung ar putea avea un avantaj competitiv în ceea ce privește performanța grafică cu noul Exynos 2200 pe smartphone-urile sale emblematice.

AMD – Advanced Micro Devices este o companie multinațională americană, cu sediul în California, SUA. Este unul din marii producători de microprocesoare, plăci de bază și procesoare grafice pentru servere și calculatoare personale.

Ne putem aștepta ca acest cip să debuteze cu seria Samsung Galaxy S22. Știm că Samsung lansează modelele emblematice cu două variante de procesoare. Astfel ne așteptăm ca seria Galaxy S22 să ajungă cu procesoare Qualcomm Snapdragon 895 și Samsung Exynos 2200. După cum știți modelele cu procesoare Qualcomm ajung în SUA și alte câteva zone. În același timp variantele cu procesoare Samsung Exynos merg spre celelalte piețe internaționale.