Samsung Galaxy S22 ar putea veni cu o soluție de răcire de nivel următor

500
Galaxy S22 ar putea veni cu o solutie de racire de nivel urmator
Sursa Foto: via SamMobile.com

Smartphone-urile devin mai subțiri și mai puternice ca niciodată, mai ales cele Samsung. Lucrul intens al hardware-ului intern la performanțe maxime generează căldură, astfel, internele au nevoie de soluții de răcire robuste. În caz contrar performanțele telefonului scad și nu lucrează la capacitate maximă.

De aceea, majoritatea smartphone-urilor de jocuri se bazează pe răcirea cu ajutorul unei camere de vapori. Samsung a folosit această tehnologie pe unele dintre flagship-urile sale anterioare, dar ulterior a renunțat la ea. Conform colegilor noștri de la SamMobile, sunt informații că Samsung vrea să aduc înapoi acest sistem de răcire.

Samsung ar putea readuce camera de vapori pe telefoanele premium

Răcirea prin intermediul camerei de vapori a fost folosită mult timp pe computerele și smartphone-urile performante. O cutie de metal, etanșată vidată, cu o cantitate foarte mică de lichid este utilizată în smartphone-uri. Odată ce se telefonul se încălzește, acest lichid se transformă în gaz și apoi se condensează când se răcește. Se întoarce la sursa de căldură printr-un canal secundar. Aceasta, împreună cu suprafața mai mare a camerei, permite o disipare mai rapidă a căldurii în comparație cu un radiator convențional.

Samsung a folosit răcirea camerei de vapori pe dispozitive precum modelul Galaxy S10+. Telefoanele din seria Galaxy S20 și Galaxy Note 20 aveau și ele o camera de vapori, dar nu pe toate unitățile. Demontarea telefoanelor din aceste serii au arătat că unele unități aveau răcire cu o cameră de vapori, în timp ce altele aveau în schimb un strat termic de grafit multistrat.

Grafitul are proprietăților excelente, cum ar fi conductivitate electrică și termică ridicată, stabilitate chimică, rezistență la căldură și greutate specifică scăzută. Abraham Gottlob Werner a inventat denumirea de grafit în 1789.

Acum, conform informațiilor, mai mulți parteneri și furnizori din lanțul de aprovizionare Samsung se pregătesc pentru dezvoltarea camerei de vapori. Ei cred că Samsung va aduce înapoi această soluție de răcire cu flagship-urile sale 2022, probabil începând cu seria Galaxy S22.

O cameră de vapori ar aduce beneficii semnificative. Temperaturile mai scăzute ar permite ca chipset-ul să ruleze la performanțe maxime mai mult timp. În acest fel respectivul smartphone poate oferi utilizatorilor o experiență îmbunătățită de jocuri și multi-tasking. Momentan informația este la nivel de zvon, dacă acest zvon se dovedește sau nu adevărat, este cu totul altă chestiune.