Samsung Exynos 2300 nu este pierdut, a fost certificat de Bluetooth

304
Samsung Exynos 2400
Sursa foto: via slashgear.com

Aproape toate informațiile de până acum dădeau procesorul Samsung Exynos 2300 tras pe linie moartă. Se pare că nu este chiar așa. Următorul procesor pentru smartphone-uri de ultimă generație de la Samsung, presupusul Exynos 2300 a fost certificate cu Bluetooth 5.3. Prin urmare, cipul nu este complet ieșit din schema. Totuși, chiar și în aceste condiții șansele să apară în seria Galaxy S23 sunt mici. Dar, cu Samsung nu se știe niciodată.

Cip-setul Exynos 2300, cunoscut și sub numărul de model S5E9935, a fost certificat recent de Bluetooth SIG. Certificarea pe site-ul Bluetooth SIG a apărut în patru noiembrie 2022, deci relativ recent. Certificarea Bluetooth nu dezvăluie numărul de nuclee, frecvențele nucleelor sau orice alte informații detaliate despre hardware, în afară de faptul că acceptă conectivitate Bluetooth 5.3.

Samsung Exynos 2300 certificat de Bluetooth SIG

A trecut ceva timp de când Samsung a dezmințit informațiile potrivit nu va va dezvolta un procesor de ultimă generație în acest an. Procesorul Samsung Exynos 2300 s-a dovedit a fi în dezvoltare conform programului, potrivit GalaxyClub. Și astăzi se dovedește că sud-coreenii trimit pur și simplu viitorul procesor emblematic prin circuitul normal de certificări.

Pe site-ul Bluetooth, Exynos 2300 apare cu numărul său de model S5E9935. Pentru comparație, Exynos 2200 inclus în seria Galaxy S22 poartă numărul de model S5E9925. Prin urmare, este aproape sigur că Samsung Semiconductor va avea în curând un nou procesor Exynos high-end gata de lansare.

Exynos, fost Hummingbird, este o serie de sisteme pe cip (SoC) bazat pe ARM, dezvoltate de Samsung System LSI și fabricate de Samsung Foundry. Primul procesor Exynos a fost Exynos 4210 (în 2011), aflat în Samsung Galaxy S II.

Desigur, asta nu înseamnă că seria Galaxy S23 va fi echipată cu acest cip Exynos pe unele piețe. Cel mai probabil cipul va ajunge pe modelele europene, dar momentan nu avem date concludente în acest sens. Qualcomm a sugerat recent că acest lucru nu va fi cazul – dar Qualcomm nu este Samsung până la urmă. Recent Qualcomm a spus că cipurile Snapdragon au reprezentat 75% din modelele Galaxy S22 disponibile pe piață. Deci pentru Exynos 2300 mai rămâne o cotă de 25% sau poate mai mică, pentru viitoarea serie emblematică.

Încă așteptăm o dovadă definitivă privind Exynos 2300 pe seria Galaxy S23. Cu procesorul Qualcomm 8 Gen 2 am văzut apariții pe Geekbench pentru modelele americane Galaxy S23. Nu am văzut încă astfel de informații tehnice pentru modelele europene sau internaționale. Exynos 2300 încă nu a apărut pe Geekbench sau ală platformă de referință cu un model din seria Galaxy S23.