Samsung Exynos 2400 deca-core va schimba sau nu jocul pe piață?

428
Samsung Exynos 2400 deca-core
Sursa foto: via phonearena.com

Samsung s-a săturat ca cip-seturile sale Exynos să fie tratate ca unele de mâna a doua față de cele Qualcomm. Acum compania încearcă să ofere cipurilor o nouă reputație cu viitorul Samsung Exynos 2400 deca-core. Acest Exynos 2400 cu zece nuclee va fi foarte puternic și probabil cel mai bun bun domeniul mobil.

Cea mai recentă informație despre procesorul Samsung Exynos 2400 vine de la tipsterul RGcloudS, via PhoneArena. RGcloudS spune că momentan configurația finală și tipul de ambalare nu sunt stabilite, deoarece Samsung își cântărește bine opțiunile pentru cip-setul care ar putea ajunge în seria Galaxy S24 de anul viitor. Samsung Exynos 2400 va avea 10 nuclee, dar cele 10 nu vor rula toate în același timp. În schimb, numărul de nuclee utilizate va fi optimizat pentru fiecare sarcină.

Samsung Exynos 2400 deca-core mai puternic și mai eficient energetic

Inițial informațiile au fost că Samsung Exynos 2400 deca-core va fi produs pe metoda de ambalare la nivel de plachetă Fo-WLP sau Fan-out. Această tehnologie face un procesor mai subțire și mai eficient din punct de vedere energetic. Dar RGcloudS spune că cipul ar putea fi fabricat cu tehnologia I-Cube. Samsung spune că aceasta „…este o tehnologie de integrare eterogenă care plasează orizontal unul sau mai multe matrițe logice (CPU, GPU etc.) și mai multe matrițe de memorie cu lățime de bandă mare deasupra unui interpozitor de siliciu, făcând mai multe matrițe să funcționeze ca un singur cip într-un singur pachet.”

Un test de referință anterior a arătat că Exynos 2400 a obținut un punctaj la nivelul cipului Apple M2. Aceasta ar fi o realizare destul de mare. Cipurile Exynos de la Samsung nu au cea mai bună reputație. Dacă Exynos 2400 va fi mai puternic și va avea o eficiență energetică deosebită, va trebui, cel puțin, să țină pasul cu Snapdragon 8 Gen 3 și Apple A17 Bionic.

Cortex-X4 este a patra generație de procesoare de înaltă performanță din seria X produse de Arm. Oferă cu14% mai multă performanță decât nucleul Arm Cortex-X3 de anul trecut găsit în procesorul Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2.

Un zvon anterior spunea ca Exynos 2400 va avea un nucleu Cortex-X4 de înaltă performanță, două nuclee Cortex-A720 Performance foarte rapide, trei nuclee Cortex-A720 Performance care rulează la o viteză mai mică, și patru nuclee Cortex-A520 Efficiency. Din nou, aceste specificații sunt zvonuri și așteptăm cu nerăbdare să vedem specificațiile finale. Nu se știe data lansării lui Samsung Exynos 2400 deca-core, de obicei Samsung își lansează noile procesoare emblematice înainte de prezentarea telefoanelor din seria Galaxy S.