Seria Galaxy S24: tot trei telefoane, dar cu modificări importante

211
Seria Galaxy S24 tot trei telefoane
Sursa foto: phonandroid.com

Samsung ne-a obișnuit să lanseze trei smartphone-uri de ultimă generație la începutul anului de mai mulți ani. Nici la începutul lui 2024 nu va fi diferit, vom primi trei modele din seria Galaxy S24. Cu toate acestea, sunt de așteptat unele lucruri noi la Galaxy S24, Galaxy S24+ și Samsung Galaxy S24 Ultra.

Potrivit PhonAndroid, seria Galaxy S24 va fi numită „Muse – Muză”, și cel puțin până în acest moment, sunt planificate trei telefoane. Samsung Galaxy S24 Ultra poartă numele de cod „Muse 3”. Acest lucru sugerează că Galaxy S24 și Galaxy S24+ se numesc „Muse 1” și „Muse 2”, nume de cod intern. Ca o reamintire, seria Galaxy S20 a primit numele de cod „Hubble”. Seria Galaxy S21 a primit numele de cod „Unbound”, în timp ce seria Galaxy S22 a fost denumită „Rainbow”. În cele din urmă, numele de cod pentru seria Galaxy S23 a fost „Diamond”.

Seria Galaxy S24 va fi formată tot din trei telefoane

Mai multe informații anterioare sugerau că Samsung ar putea întrerupe modelul său „Galaxy S+”. Acest lucru s-ar fi întâmplat din cauza vânzărilor slabe ale acestui model în raport cu modelul de bază și Ultra. Cu toate acestea, având în vedere numele de cod descoperite, există toate motivele să credem că un model Plus va apărea și el la începutul lui 2024.

Pe lângă numărul de smartphone-uri din seria S24 se confirm și o schimbare importantă la partea foto a Galaxy S24 Ultra. În timp ce unele unele informații susțin că Samsung ar elimina una dintre camere, Samsung doar va înlocui în cele din urmă o cameră.

Un „zoom 3X” nu înseamnă că subiectul este de fapt mărit de 3X. Înseamnă doar că obiectivul poate mări de trei ori mai mare distanță focală. Valoarea de 3x este calculată pe baza unghiului cel mai larg al obiectivului camerei.

Într-adevăr, în loc să ofere o camera cu teleobiectiv 3X și un periscop 10X, pe lângă camerele principale și cu unghi ultra larg, Samsung va schimba distanțele focale oferite. Teleobiectivul va permite acum un zoom optic de 5X în loc de 3X. Zoom-ul optic funcționează ca un binoclu pentru ochii tăi. Acest lucru ar trebui să facă noile telefoane mult mai versatile în materie de fotografii de la distanță.

Samsung tocmai și-a actualizat Galaxy S23 pentru a adăuga o nouă caracteristică: un zoom 2X fără pierderi oferit de camera principală. Având în vedere sosirea unui zoom 2X, zoom-ul optic 3X devine atunci mai puțin interesant, întrucât este oferit de un senzor mult mai puțin eficient decât camera principală. Prin urmare, trecerea la un senzor 5X ar trebui să rezolve această redundanță.