Samsung lucrează la un „Exynos 2400+” pentru Galaxy S24 FE

69
Exynos 2400+
Sursă foto: Wccftech

Au fost mai multe informații până acum că Samsung va lansa în acest an un Galaxy S24 FE. Acum am aflat că gigantul tech sud-coreean ar lucra la un procesor Samsung Exynos 2400+ pentru Galaxy S24 Fan Edition. Noul procesor ar putea aduce până la o îmbunătățire cu 10% a eficienței energetice.

Samsung Exynos 2400 a fost introdus în urmă cu câteva luni și alimentează telefoanele Galaxy S24 și Galaxy S24+ în mai multe țări la nivel global. Unele procesoare anterioare Exynos aveau performanțe slabe și se încălzeau. Astfel Exynos 2400 a surprins oarecum pe toată lumea deoarece ține pasul cu Snapdragon 8 Gen 3. Acum, potrivit Wccftech, se zvonește că Samsung va copia Qualcomm și va lansa un Exynos 2400+ pentru Galaxy S24 FE în acest an. O altă sursă susține că viitorul procesor va oferi o eficiență energetică îmbunătățită și alte avantaje. Viitorul procesor ar putea avea, de asemenea, randamente îmbunătățite, scăzând costurile de producție pentru Samsung la lansarea Galaxy S24 FE.

Tipsetul “kro” a scris pe X (fost Twitter), că Exynos 2400+ va fi cu 5-10% mai eficient din punct de vedere energetic, Samsung îmbunătățind randamentul acestui cipset. El mai spune că viitorul procesor va fi comercializat sub numele „Exynos 2400+” pentru a ajuta consumatorii să evite confuzia dintre procesorul obișnuit și urmașul lui. Cu această mică, dar crucială schimbare a numelui, potențialii cumpărători vor crede probabil că primesc un cip mai bun care alimentează un smartphone mai accesibil, făcându-l o achiziție instantanee.

Exynos, numit inițial Hummingbird, este o serie de procesoare dezvoltate de Samsung System LSI și fabricate de Samsung Foundry. Primul procesor a fost Exynos 4210 (în 2011) și a fost folosit de Samsung în smartphone-ul Galaxy S II.

Postarea mai precizează că randamentele lui Samsung Exynos 2400+ se vor îmbunătăți. Un randament mai mare înseamnă că Samsung Foundry poate produce mai multe procesoare dintr-o singură plachetă (wafer – substrat), reducând numărul total de cipuri fabricate și scăzând costul total. Acest proces va fi important pentru Galaxy S24 FE, deoarece telefonul va fi poziționat ca un smartphone „preț / performanță” și nu are un preț de clasă emblematică.

La fel cum a folosit la modelul 2400, Samsung ar putea folosi „Fan-out Wafer Level Packaging” (FOWLP) pentru Exynos 2400+. Astfel compania va îmbunătățind rezistența la căldură sporind performanța multi-core prin menținerea temperaturii scăzute.

Cu toate acestea, Exynos 2400 funcționează bine în Galaxy S24 și Galaxy S24+. Samsung a echipat aceste modele cu o nouă cameră de vapori pentru a menține încălzirea sub control. Presupunem că Samsung încorporează în Galaxy S24 FE aceeași cameră cu vapori. În acest fel viitorul procesor Samsung Exynos 2400+ nu se va încălzi în timpul solicitărilor intense.