Exynos 2500 și Snapdragon 8 Gen 4 produse de Samsung cu tehnologia de 3nm

234
Samsung ar putea produce Exynos 2500 si Snapdragon 8 Gen 4
Sursa foto: gizmochina.com

Compania Samsung este cunoscută în general pentru produsele sale electronice de larg consum. Smartphone-urile, produsele electrocasnice sau televizoarele companiei se găsesc în toate casele. Dar compania asud-coreeană se ocupă și de alte lucruri, are diverse filiale care produc display-uri, baterii și, cel mai important, cipuri. Ceea ce este impresionant, este că excelează la toate aceste produse.

De exemplu, Samsung Foundry a fost prima companie din lume care a produs cipuri cu tehnologia de fabricație de 3nm. Cu toate acestea, progresul tehnologic nu stă niciodată pe loc. Acum, potrivit GizmoChina, compania coreeană susține că va lansa în curând cipuri realizate folosind tehnologia de 2 și 1,4 nanometri.

Samsung Foundry va produce cipuri cu tehnologia de 1,4 și 2 nm

Samsung Foundry a făcut progrese semnificative în tehnologia de fabricație a semiconductorilor. Compania își propune acum să ducă tehnologia de fabricare a cipurilor și mai departe cu procese de 1,4 nm și 2 nm. La evenimentul Semiconductor Expo 2023 desfășurat în Coreea de Sud, CTO al Samsung Foundry, Jeong Ki-tae, a dezvăluit că compania are deja discuții cu marii clienți de cipuri cu privire la utilizarea proceselor de 1,4 nm și 2 nm.

În plus, Samsung Foundry lucrează la un proces de fabricare a cipurilor de 3 nm de a doua generație. Această tehnologie este de așteptat să fie utilizată în producția de cipuri precum Exynos 2500 și, eventual, Snapdragon 8 Gen 4. Aceste două procesoare pentru telefoanele emblematice vor fi disponibile înainte sfârșitul anului 2024. Desigur, merită menționat că gigantul tech coreean nu este singura companie care lucrează la acest lucru.

TSMC – Taiwan Semiconductor Manufacturing Company a fost fondată în 1987 de Morris Chang, fost angajat al Texas Instruments. TSMC, deținută de investitori străini, are clienți pe AMD, Apple, Broadcom, MediaTek, Nvidia și Qualcomm.

Mulți concurenți, inclusiv TSMC, lucrează, de asemenea, pentru a-și îmbunătăți liniile de producție și pentru a fabrica cele mai puternice cipuri într-un mod similar. Cu toate acestea, gigantul tehnologic sud-coreean face tot posibilul pentru a rămâne în frunte, mai ales având în vedere că marja de profit a companiei a scăzut în ultimul trimestru.

Directorul executiv, Park Yong-in, președintele diviziei Samsung LSI, a confirmat ceva despre care s-a vorbit pe larg în ultimele luni. Următoarea generație Exynos 2500 (nume provizoriu) va fi fabricată cu tehnologia Samsung de 3 nm gate-all-around (3GAP). Despre aceasta se spune că oferă o eficiență energetică și performanță mai ridicate față de procesul de 3 nm al TSMC.