Samsung a prezentat Exynos 5100 primul modem 5G din lume

1016
Samsung Exynos 5100 funcționează ca primul modem de 5G din lume. Samsung a prezentat modemul 5G pentru dispozitivele mobile în spatele ușilor închise, în fața unui public atent selecționat, la CES 2018 Las Vegas, la începutul acestui an, dar nu a spus când va fi disponibil pentru piața de masă. Acum, Samsung a anunțat că modelul Exynos 5100 este primul modem din lume, compatibil cu standardele 3GPP (3-rd Generation Partnership Project). Consumatorii sunt un pas mai aproape de comercializarea noilor servicii bazate pe tehnologia 5G, inclusiv aplicațiile autonome de conducere, Realitatea virtuală (VR) și Internetul obiectelor (IoT). Modemul Exynos 5100, este un cip de comunicații multi-mod dezvoltat în conformitate cu standardele de comunicații mobile 5G. Modemul Exynos 5100 este fabricat cu tehnologia de 10nm și susține tehnologiile de acces la tehnologiile vechi. După cum subliniază Samsung Electronics, modemul 5G suportă atât spectre sub 6 GHz, cât și mmWave conforme cu standardele 3GPP, precum și rețelele vechi cum ar fi GSM 2G, 3G WCDMA, TD-SCDMA, HSPA și 4G LTE. Potrivit companiei sud-coreene, modemul este capabil să furnizeze o viteză maximă de downlink de până la 2 Gbps în setările 5G de sub 6 GHz și de 6 Gbps în setările mmWave (millimeter wave – bandă milimetrică), care sunt de aproximativ cinci ori mai mari ca vitezele de transfer ale predecesorului său.

MmWave sau bandă milimetrică, această bandă este frecvent utilizată în radioastronomie și teledetecție. Îmbrăcămintea și alte materiale organice nu opresc aceste unde milimetrice de anumite frecvențe și sunt aplicații pe baza lor pentru scanerele din aeroporturi pentru a detecta armele și alte obiecte periculoase purtate sub îmbrăcăminte.

Vestea cea mai bună este că Samsung a confirmat că modemul Exynos 5100 va fi disponibil pentru clienți până la sfârșitul anului 2018. Acest lucru înseamnă că telefoanele care vor fi lansate în viitor vor veni cu un modem Exynos 5100 și compania high-tech va fi probabil prima care va aduce pe piață un smartphone cu Exynos 5100. Recent, informații din cadrul companiei sud-coreene au dezvăluit că primul smartphone Samsung 5G nu va fi Galaxy S10.
SURSĂSamsung News