Exynos 9810 de pe Galaxy S9 cu 15% mai eficient decât cel de pe Note 8

1553

Potrivit companiei Samsung, noul procesor Exynos 9810, care va fi pe versiunea versiunea europeană a lui Galaxy S9 și S9+ este cu 15% mai eficient decât procesorul Exynos 8895 aflat în Galaxy Note 8. Gigantul high-tech nu ezită să laude meritele noului său procesor, proiectat pentru a se ridica cel puțin la nivelul lui Qualcomm Snapdragon 845. Acesta din urmă se va afla pe versiunea americană a smartphone-ului său.

Ca în fiecare an, versiunea europeană a noului smartphone Galaxy va fi echipată cu un procesor proiectat și fabricat de Samsung. Același telefon Galaxy pentru piața din SUA va avea un procesor Snapdragon.

Prezentat recent de Samsung, procesorul Exynos 9810 care va fi integrat în Galaxy S9 promite o performanța remarcabilă a smartphone-urilor. Tehnologia folosită pentru producerea acestor procesoare este de generația a doua de 10nm, ceea ce Samsung numește 10nm LPP (Low Power Plus). Potrivit firmei Samsung, Exynos 9810 este cu 15% mai eficient și cu 10% mai puternic decât procesorul aflat pe Galaxy S8, lansat la începutul acestui an, sau cel de pe Galaxy Note 8.

Procesorul Exynos 9810 este deja în producție și ar trebui să fie disponibil la începutul primului semestru, la timp pentru a fi integrat în Galaxy S9, care poate fi prezentat la CES din Las Vegas în ianuarie 2018. Produs cu tehnologia de fabricație de 10LPP, acest nou procesor va îmbunătăți performanța modelului Galaxy S9. Exynos 9810 permite o mai bună gestionare a energiei consumate de S9. Deci, ne așteptăm mai presus de toate la o mai bună autonomie. Procesoarele fabricate cu tehnologia de 10nm LPP vor fi utilizate în dispozitivele programate să fie lansate la începutul anului viitor și vor fi disponibile pe tot parcursul anului.

Samsung a lansat o nouă linie de producție în Hwaseong, Coreea, pentru a putea satisface cererea mare care va apărea pentru noul procesor. Samsung a anunțat, de asemenea, că noua sa linie de producție din Hwaseong, este a treia unitate de producție pentru procesoare după cea Giheung, tot din Coreea de Sud și cea din Austin, Statele Unite ale Americii.

Austin este capitala statului Texas din Statelor Unite ale Americii. Mai bine de jumătate din populația locală este necăsătorită, ceea ce i-a adus Austin-ului, recent, renumele de cel mai bun oraș pentru agățat din Statele Unite ale Americii!!

Tehnologia Samsung de 7nm EUV (Extreme Ultra Violet) va fi produsă la fabrica recent deschisă de la Hwaseong. Potrivit lui Ryan Lee, vicepreședinte de Marketing la Samsung Electronics, compania va trece la tehnologia de 7nm, și nu ar fi surprinzător să vedem acest nou procesor până la sfârșitul anului viitor.

Până atunci Samsung Galaxy S9 va fi echipat cu un ecran Infinity îmbunătățit, cu până la 6GB de RAM, un nou senzor de amprente pe spate și cameră foto dublă. Ultima informație este că S9 va avea o cameră foto cu f/1,5 și diafragma reglabilă. Software-ul este de așteptat să încorporeze direct Android 8.0 Oreo.

SURSĂSamsung News