Procesorul Samsung Exynos cu grafică AMD RDNA 2 va fi anunțat în iulie

488
Procesorul Samsung Exynos cu grafica AMD RDNA2 va fi anuntat in iulie
Sursa Foto: via wccftech.com

Știm că Samsung lucrează la proiectul unui procesor cu grafică AMD RDNA 2 și acum sunt informații că este în lucru. GPU AMD RDNA 2 va face parte din procesoarele Samsung Exynos care se vor afla pe viitoarele smartphone-uri din seria Galaxy S. Samsung și AMD vor anunța noul procesor Exynos cu grafică RDNA 2 în iulie, procesoare care vor sprijini Ray-Tracing și Variable-Refresh Shading.

Samsung își alimentează, de asemenea, smartphone-urile emblematice cu cipuri Qualcomm Snapdragon împreună cu propriile sale variante Exynos, care sunt vândute în anumite regiuni ale lumii. Cu toate acestea, nu reușește să concureze cu Apple deoarece cipurile Apple oferă performanțe și eficiență energetică mai bune. Acum viitoarele preocesoare Samsung Exynos cu GPU AMD RDNA 2 vor putea face acest lucru.

Procesor Samsung Exynos cu GPU AMD RDNA 2

Viitorul procesor Exynos bazat pe AMD RDNA2 va fi primul care va fi lansat pe toate piețele. Industria mobilă s-a modernizat treptat cu design-uri complexe ale interfeței de utilizare, capabilități puternice de codare și multe altele. Noul procesor va oferi performanțe și grafică îmbunătățite și nu doar pentru jocurile cu intensitate grafică mare. Conform Wccftech care citează pe Ice Universe, Samsung Exynos cu GPU AMD RDNA 2, programat inițial să fie lansat în iunie.

Ray-Tracing sau urmărirea razelor este o tehnică de redare pentru generarea unei imagini urmărind calea razelor luminii. Tehnica este capabilă să producă un grad ridicat de realism vizual și este utilizată în grafica computerizată 3D.

Samsung a avut programată lansarea în această lună, dar din anumite motive nespecificate, lansarea a fost amânată pentru luna iulie. Ice Universe nu a precizat motivul întârzierii sau când procesorul va vedea lumina zilei într-un produs comercial. Cu toate acestea, este posibil ca următorul smartphone din seria Galaxy S să găzduiască noul procesor. Acest lucru se va întâmpla cel mai probabil în ianuarie 2022 cu seria Galaxy S22. Este posibil să avem o surpriză și să vedem noul procesor pe Galaxy Z Fold 3, dar nu credem.

Următorul loc unde veți găsi procesorul Samsung cu AMD RDNA 2 va fi piața de telefoane mobile de înaltă performanță. AMD s-a asociat cu Samsung pentru a accelera inovația grafică pe piața mobile. Următorul procesor pilot Samsung va avea funcții de urmărire a razelor (Ray-Tracing) și de umbrire cu rată variabilă (Variable-Refresh Shading). În acest moment specificațiile acestui cip nu sunt cunoscute, așteptăm ca Samsung să ofere mai multe detalii în perioada următoare.