Din ce în ce mai multe mărci de smartphone-uri caută să colaboreze cu producători renumiți de camere și obiective pentru a îmbunătăți performanțele fotografice ale telefoanelor mobile. De exemplu, seria OnePlus 9 a fost recent anunțată, cu o cameră Hasselblad. Huawei lucrează cu Leica de ani de zile, iar Nokia și Sony și-au găsit un partener în Carl Zeiss. Conform zvonurilor, camerele de pe Samsung Galaxy S22 Ultra vor fi rodul unei colaborări Samsung și Olympus.

Au apărut mai multe informații care sugerează că Samsung a găsit un partener în marca japoneză Olympus. Scopul este de a îmbunătăți experiența de fotografie mobilă cu telefoanele Samsung Galaxy. Samsung începe cooperarea cu producătorul de camere Olympus pentru Samsung Galaxy S22 Ultra. Dar, este posibil ca Galaxy Z Fold 3 să fie primul telefon Samsung cu o cameră Olympus.

Samsung Galaxy S22 Ultra cu o cameră foto Olympus

Chiar și cunoscutul Ice Universe a confirmat informația pe platforma chineză de socializare Weibo. De asemenea, Digital Camera World, o publicație online din domeniu, afirmă că Samsung intenționează să coopereze cu Olympus anul acesta. Prin urmare este posibil ca smartphone-ul pliabil Samsung Galaxy Z Fold 3, care este așteptat în jurul lunii iulie / august 2021, să fie primul smartphone Samsung cu o cameră Olympus.

În mod logic, sistemul de camere din seria Samsung Galaxy S22 va fi proiectat și în colaborare cu Olympus. Acest lucru a determinat designerul grafic Technizo Concept să realizeze o serie de redări pentru prietenii noștri de la LetsGoDigital, a modelului Samsung Galaxy S22 Ultra cu o cameră Olympus de 200 megapixeli.

[vc_message color=”info” message_box_style=”outline”]Olympus a fost fondată în 12 octombrie 1919 și este o companie japoneză specializată în optică și imagistică. Numele Olympus a fost introdus pentru prima dată ca nume de marcă în 1921 și ca nume oficial al companiei în 1949.[/vc_message]

Obiectivul camerei de 200 megapixeli este foarte mare, în conformitate cu tendința actuală a smartphone-urilor. Luați în considerare, de exemplu, Xiaomi Mi 11 și viitorul Huawei P50 Pro. Un obiectiv mai mare poate capta mai multă lumină, ceea ce îmbunătățește calitatea imaginii în condiții de lumină slabă.

Luna trecută, Samsung a lansat deja un teaser online din care rezultă că dezvoltă un senzor de imagine de 200MP. Este succesorul senzorului de imagine de 108MP care poate fi găsit printre altele în Samsung Galaxy S21 Ultra. Prin urmare, nu este de neconceput ca noul senzor să fie utilizat în Galaxy S22 Ultra.

Momentan cele două companii nu au confirmat colaborarea

De altfel, nu se știe încă în ce domenii vor fi implementate cunoștințele foto Olympus. Pot fi folosite la fel de bine în procesarea imaginilor și calibrarea culorilor. Cu ceva timp în urmă a apărut un nou procesor de la Samsung, denumit codificat „Olympus”. Probabil că acest lucru este legat unul de celălalt. Deocamdată nici Samsung și nici Olympus nu au confirmat această colaborare în domeniul camerelor foto.

Olympus este un pionier în domeniul camerelor și obiectivelor foto. Producătorul japonez, împreună cu Kodak, au configurat FourThirds ca standard. Camerele Micro FourThirds au senzori de imagine semnificativ mai mici decât un DSLR. Acest lucru face ca aceste camere cu lentile interschimbabile să fie mult mai compacte și mai ușor de manevrat decât o cameră SLR obișnuită. În timp ce calitatea imaginii este aproape aceeași.

Camerele foto se confruntă cu scăderea numărului de vânzări de ani de zile din cauza concurenței în creștere a smartphone-urilor. Acest lucru a determinat Olympus, în iunie 2020, să vândă divizia de camere foto companiei de investiții japoneze Japan Industrial Partners. Achiziția a fost finalizată la începutul acestui an. Grație unei licențe emise de OM Digital Solutions compania poate continua să utilizeze numele de marcă Olympus.

Samsung este lider de piață în smartphone-uri de ani de zile. Seria Galaxy S21 lansată la începutul acestui an se vinde mai bine ca niciodată. Cu toate acestea, concurența mărcilor chineze crește. Pentru a rămâne în top, Samsung va trebui să inoveze mereu, iar colaborarea cu Olympus poate oferi un nou impuls.

Samsung pariază foarte mult pe gama de smartphone-uri pliabile. Galaxy Z Fold 3 ar trebui să fie un model deosebit de inovator și primul telefon pliabil care acceptă S Pen. Potrivit informațiilor, Fold 3 va fi primul smartphone Samsung cu o cameră sub sub ecran.