Samsung Exynos Auto V920 pe sistemul de infotainment la Hyundai Motor

159
Samsung Exynos Auto V920
Sursa foto: Samsung Global Newsroom

Procesorul auto Samsung Exynos Auto V920 marchează prima colaborare Samsung cu Hyundai Motor în soluții de cip auto. Construit pe un design CPU cu 10 nuclee, procesorul oferă câștiguri semnificative de performanță în CPU, GPU și NPU, asigurând o experiență mai sigură și mai captivantă în mașină.

Gigantul coreean a anunțat că cel mai recent procesor al său pentru automobile, Samsung Exynos Auto V920, a fost selectat pentru a alimenta sistemele de infotainment de ultimă generație ale Hyundai Motor Company, care se așteaptă să fie lansate până în 2025. Aceasta marchează prima colaborare a Samsung pe semiconductori auto cu Hyundai Motor, un lider global în mobilitate.

Suntem încântați să colaborăm cu Hyundai Motor, un producător mondial proeminent. Anticipăm că acest parteneriat ne va consolida și mai mult poziția în spațiul de infotainment auto”. A declarat Jae Geol Pyee, vicepreședinte executiv de vânzări și marketing la Samsung System LSI, potrivit SamsungNewsroom.

Samsung Exynos Auto V920 este a treia generație de procesor auto pentru sisteme IVI (in-vehicle infotainment) avansate. Cu îmbunătățiri considerabile ale procesorului, graficii și performanței de procesare neuronală, V920 va oferi o experiență optimă în vehicul. Poate afișa în timp real informații critice de conducere, redare video și jocuri bogate în grafică pe mai multe ecrane.

Procesorul Samsung Exynos Auto V920 pe autovehiculele Hyundai

Procesorul V920 include 10 dintre cele mai recente nuclee ARM optimizate pentru conducere autonomă. Astfel are performanțe de procesare de 1,7 ori mai mari decât generația anterioară. Cu suport pentru viteza de ultimă oră a memoriei LPDDR5, V920 poate gestiona eficient până la șase afișaje de înaltă rezoluție pentru panoul de bord, infotainment și sistemele de divertisment pe scaunele din spate și până la 12 senzori de cameră care captează informații vizuale cruciale.

Hyundai este o companie multinațională din Coreea fondată în 1967. Hyunday deține 33,88% din Kia Corporation, filiala de mașini de lux, Genesis Motor și un sub-brand de vehicule electrice, Ioniq. Hyundai înseamnă „epoca modernă”.

Samsung a adus îmbunătățiri semnificative ale performanței graficii și inteligenței artificiale (AI) ale procesorului, îmbunătățind prezentarea vizuală pe ecrane și optimizând interacțiunea șoferului cu informațiile din mașină. Pentru a oferi o interfață grafică bogată, Samsung Exynos Auto V920 integrează nuclee GPU avansate cu capabilități de procesare grafică. Acestea sunt de până la două ori mai rapide decât cele aflate pe procesorul precedent.

Prin încorporarea celor mai noi nuclee de calcul, unitatea de procesare neuronală (NPU) atinge performanțe de 2,7 ori mai mari decât generația anterioară. Acest lucru permite modelului V920 să accepte funcții îmbunătățite de monitorizare a șoferului pentru a detecta mai bine starea șoferului și pentru a evalua rapid împrejurimile, oferind un mediu de condus și mai sigur.

Pentru a spori și mai mult siguranța șoferului, insula de siguranță încorporată a modelului V920 – compatibilă cu cerințele Automotive Safety Integrity Level B (ASIL-B) – detectează și gestionează defecțiunile în timp real, păstrând sistemul IVI în siguranță. Samsung vrea să-și extindă producția de cipuri auto și intenționează să construiască o fabrică de cipuri auto în Europa.

Pentru mai multe informații despre produsele Samsung Exynos Auto, vă rugăm să vizitați https://semiconductor.samsung.com/processor/automotive-processor/.