Samsung vrea construiască o fabrică de cipuri auto în Europa

387
Samsung Electronics vrea construiasca o fabrica de cipuri auto in Europa
Sursa foto: businesskorea.co.ro

Samsung Electronics vrea să producă tot mai mulți semiconductori pentru automobile pentru a depăși scăderea pieței semiconductoarelor de memorie. Compania și-a împărtășit voința de a-și consolida afacerea cu semiconductori pentru automobile în cadrul recentelor forumuri tehnologice pentru parteneri și clienți din țară și din străinătate, inclusiv în Statele Unite.

Samsung Foundry și-a dezvăluit planul de creștere a numărul de procese mature și de specialitate cu peste 10 până în 2024. Compania a făcut acest lucru la Foundry Forum 2022 desfășurat la InterContinental Seoul COEX pe 20 octombrie, potrivit BusinessKorea. De asemenea, Samsung va crește capacitatea de producție a acestor procese de 2,3 ori.

Samsung va construi o fabrică de cipuri auto probabil în Europa

Până acum, Samsung și-a concentrat investițiile în turnătorie pe procese de ultimă oră cu tehnologii sub 7 nm. Acum gigantul coreean intenționează să-și intensifice investițiile în linii mature pentru a produce semiconductori auto și senzori de imagine.

La Tech Day 2022, care a avut loc în Silicon Valley pe 5 octombrie, compania a anunțat că se va concentra pe piața semiconductoarelor auto. În acest sens, a dezvăluit Exynos Auto V920, un SoC (System-on-a-Chip) de ultimă generație pentru autovehicule folosind tehnologia de 4 nanometri. În special, producătorul de cipuri coreean a promis să devină jucătorul numărul 1 pe piața memoriei auto până în 2025. Tot la Tech Day 2022, Samsung a declarat că va va dezvolta cipuri cu „performanță asemănătoare omului”.

Tech Day 2022 sau Ziua Tehnologiei 2022 este un eveniment dedicat inovației, învățării și colaborării care are loc. Tech Day reunește echipe de experți pentru a explora o temă tehnologică de o importanță deosebită.

Piața semiconductoarelor auto valora peste 45 de miliarde de dolari anul trecut. Dar este de așteptat să ajungă la 74 de miliarde USD în 2026 și la peste 110 de miliarde în 2030, potrivit companiei de cercetare de piață IHS Markit. Mai mulți analiști spun că Samsung Electronics va construi o nouă fabrică de cipuri auto în Europa. Decizia Samsung ar fi luată în baza faptului că mulți mari producători auto de nivel mondial se află acolo.

Se știe că TSMC din Taiwan, compania nr. 1 mondial în materie de cipuri, vrea să deschidă și ea o fabrică în Europa. Conform informațiilor, TSMC are în vedere Germania pentru a construi o fabrică de semiconductori pentru automobile.