Fără procesor Exynos pe Galaxy Z Flip 6 și Galaxy Z Fold 6

106
Fara Exynos pe Fold 6 si Flip 6
Sursă foto: SammyFans

Până acum au fost informații pro și contra dacă Samsung va folosi sau nu procesoare Exynos în viitoarele sale telefoane pliabile. În special a fost vorba că Samsung va folosi cipuri Exynos 2400 în Galaxy Z Flip 6. Cea mai recentă informație indică faptul că Samsung a decis să folosească Snapdragon 8 Gen 3 For Galaxy pentru Galaxy Z Flip 6 și Z Fold 6.

Site-ul tehnic sud-coreean TheElec a scris că partenerii din lanțul de aprovizionare Samsung sunt siguri că viitoarele Flip 6 și Z Fold 6 vor folosi Snapdragon 8 Gen 3 pentru Galaxy. Cu toate acestea, compania va folosi procesorul său emblematic Exynos pe telefoanele inteligente din seria Galaxy S, Exynos 2400 fiind și în seria Galaxy S24.

Motivul pentru care rămânem cu Snapdragon pe viitoarele pliabile este strategia anterioară Samsung, potrivit SammyFans. Gigantul tehnologic coreean a folosit până acum doar Snapdragon în segmentul său pliabil. Este o decizie bună, deoarece telefoanele pliabile sunt relativ mai scumpe decât telefoanele obișnuite și trebuie să aibă specificații de top.

Cipul Samsung Exynos din acest an a înregistrat progrese semnificative față de predecesorii săi. Nu există controverse cu privire la performanța și eficiența lui Exynos 2400 utilizat în Galaxy S24 și Galaxy S24+. Între timp, cel puțin pliabilele din acest an vor folosi procesoare Qualcomm Snapdragon.

Qualcomm a fost fondată în 1985 în San Diego, California. În 2023 compania Qualcomm a avu tun venit net de 7,232 miliarde de dolari. Qualcomm are aproximativ 50.000 de angajați și 189 de birouri în 30 de țări.

Snapdragon 8 Gen 3 For Galaxy va alimenta pe Galaxy Z Flip 6 și Fold 6, la nivel internațional. Este prima platformă mobilă care a implementat capabilități AI pe dispozitiv. Performanța și eficiența energetică sunt, de asemenea, la înălțime, câștigând satisfacția consumatorilor.

Samsung ar putea fi îngrijorat de scăderea vânzărilor din cauza utilizării Exynos în astfel de telefoane premium. Observatorii din industrie privesc decizia Samsung ca pe o strategie a diviziei de afaceri MX, luând în considerare factori precum relația cu Qualcomm și economiile de costuri.