Procesorul Samsung Exynos 2200 cu grafică AMD RDNA 2 și ray tracing

417
Procesoarele Exynos 2200 cu grafica AMD RDNA 2 si ray tracing
Sursa Foto: AMD

Ieri la Computex 2021 AMD a dat detalii cu privire la un viitor procesor Samsung Exynos cu grafică AMD RDNA 2. Computex 2021 are loc virtual în perioada 1 – 5 iunie 2021 la Taipei World Trade Center, Taipei, Taiwan. AMD RDNA 2 este cea mai recentă arhitectură grafică utilizată și în GPU-urile găsite în noua serie de plăci grafice Radeon 6000 a AMD. Cu un astfel de procesor Exynos telefoanele Samsung Galaxy viitoare vor beneficia de urmărirea razelor și umbrire cu rată variabilă.

La începutul acestui an, gigantul sud-coreean Samsung a anunțat că va aduce grafică AMD RDNA 2 la procesoarele sale emblematice Exynos. Cu toate acestea, compania nu a dezvăluit încă niciun detaliu despre perioada de lansare a următorului său procesor emblematic. Acum AMD, la evenimentului său principal Computex 2021, a făcut  lumină asupra viitorului procesor. AMD a anunțat că Samsung va împărtăși mai multe detalii despre cipul Exynos cu GPU AMD la sfârșitul acestui an.

Procesor Samsung Exynos cu grafică AMD RDNA 2

Din 2019, Samsung a colaborat cu AMD pentru a aduce arhitectura GPU de ultimă generație pe dispozitivele mobile. Acum, putem avea în sfârșit un interval de timp cu privire la momentul în care vom vedea mult așteptatul chipset Exynos cu GPU AMD. CEO-ul AMD, Lisa Su, a confirmat oficial că următorul procesor-pilot Exynos va folosi grafica AMD RDNA 2. Conform informațiilor, acesta va ajunge inițial pe dispozitivele mobile și va debloca unele caracteristici de joc care vor duce jocurile mobile la un nivel diferit.

Samsung Exynos cu AMD RDNA 2 va aduce caracteristici precum ray tracing și umbrire cu rată variabilă pentru jocurile smartphone. Acest lucru vă va asigura o grafică cu fidelitate mai mare și îmbunătățirea eficienței energetice a telefonului.

Ray tracing sau urmărirea razelor este o tehnică de redare pentru generarea unei imagini urmărind calea razelor luminii. Tehnica este capabilă să producă un grad ridicat de realism vizual și este utilizată în grafica computerizată 3D.

AMD are parteneriat cu Samsung pentru următoarea generație de procesoare Exynos. Acestea vor avea grafică personalizată bazată pe arhitectura AMD RDNA 2. Aceasta aduce funcții de urmărire a razelor și umbrire cu rată variabilă dispozitivelor mobile emblematice”. A menționat AMD în comunicatul său de presă, conform AndroidAuthority.

Dr. Lisa Su a anunțat că Samsung va împărtăși mai multe detalii despre noul chipset 5G „la sfârșitul acestui an”. Având în vedere declarația, Samsung poate face trecerea de la Exynos 2100 la următorul procesor în cursul acestui an. Asta înseamnă că ne putem aștepta ca noul cip alimentat de AMD RDNA 2 să ruleze în flagship-urile din seria Galaxy S care vor fi lansate în prima jumătate a anului 2022. O informație recentă a sugerat că Exynos 2200 cu GPU AMD ar putea ajunge pe laptopuri încă din acest an.