Noul procesor Exynos i S111, eficiență și fiabilitate pentru IoT

884

Samsung Electronics, lider mondial în tehnologia avansată a semiconductorilor, a anunțat noua soluție de bandă îngustă (NB) pentru Internetul obiectelor (IoT), Exynos i S111. Noua soluție NB-IoT oferă o acoperire extrem de largă, o funcționare cu un consum redus de energie, un feedback precis al localizării și o securitate puternică, optimizată pentru aplicațiile de urmărire în timp real.

Samsung Exynos i S111 include funcții de modem, procesor, memorie și sistemul global de navigație prin satelit GNSS (Global Navigation Satellite System), într-un design cu un singur cip pentru a spori eficiența și flexibilitatea producătorilor de dispozitive conectate.

IoT va fi capabil să evolueze pentru a oferi noi caracteristici dincolo de spațiul de acasă convențional, cu soluții dedicate IoT care oferă o gamă largă de oportunități„, a declarat Ben Hur, vicepreședinte Marketing System LSI la Samsung Electronics. „Capabilitățile de comunicare extrem de sigure și eficiente ale Exynos i S111 vor aduce la viață mai multe aplicații NB-IoT.”

Dispozitivele IoT în spații închise se bazează pe standardele de conectivitate precum Bluetooth și ZigBee pentru transferul de date. Acestea funcționează bine pentru scenarii cu rază scurtă de acțiune, dar nu sunt potrivite pentru conectivitatea IoT cu rază lungă de acțiune. În acest caz NB (Narrowband) -IoT intră în scenă. Ca soluție NB-IoT, cip-ul Exynos i S111 de la Samsung combină o acoperire largă, consum redus, informații de locație exacte și o siguranță care îl face potrivit pentru scenariile IoT cu rază lungă de acțiune. Acesta îmbină un modem, procesor, memorie și GNSS, într-un singur cip pentru eficiență și flexibilitate.

Internet of Things – IoT, Internetul Obiectelor. Este un concept ce presupune folosirea internetului pentru a conecta între ele diferite dispozitive fizice, vehicule, aparate de uz casnic, toate integrate cu electronică, software și senzori care permit acestor obiecte să se conecteze și să facă schimb de date și servicii formând astfel o rețea de obiecte.

Exynos i S111 poate acoperi distanțe de 10 kilometri sau mai mult, consumând foarte puțin. Samsung Exynos i S111 încorporează un modem capabil de LTE Rel. 14 care poate transmite date la viteze de 127 kilobiți-pe-secundă (kbps) pentru downlink și 158 kbps uplink și poate funcționa în deplasări în mod autonom.

După lansarea cu succes a primei soluții IoT a companiei, Exynos i T200, în 2017, Samsung intenționează să continue extinderea gamei de produse „Exynos i” cu oferte special adaptate pentru rețelele de bandă îngustă.

SURSĂSamsung News