Procesorul Exynos de pe Galaxy Note 9 mai rapid decât Snapdragon

3074

Samsung și-a făcut obiceiul de a lansa telefoanele sale emblematice cu diferite procesoare, fie Qualcomm Snapdragon, fie propriul Exynos, în funcție de piață. La fel a fost și cazul celor două telefoane Galaxy S9/S9+, lansate la începutul acestui an, lucrurile nu se vor schimba cu lansarea phablet-ului Samsung Galaxy Note 9, care se preconizează a fi anunțat cândva în a doua jumătate a anului 2018.

Nu de mult timp am văzut un test a lui Galaxy Note 9, cu numărul de model SM-N960U, bazat pe procesorul Snapdragon 845. Acum au apărut rezultatele unui alt test în care Galaxy Note 9 este alimentat de procesorul Exynos 9810 de la Samsung. Similar cu varianta alimentată de Snapdragon, Galaxy Note 9, acum cu numărul de model SM-N960N, care este versiunea coreeană a lui Note 9, este listat pe Geekbench cu un procesor Exynos.

Phabletul va avea un Infinity Display, va rula pe Android 8.1 Oreo și dispune de 6 GB de memorie RAM . Este vehiculată și o variantă cu 8 GB de memorie RAM, cu o capacitate de stocare de 512 GB. În ceea ce privește departamentul foto, o cameră principală cu diafragmă variabilă va fi probabil inclusă alături de un teleobiectiv secundar, la fel ca recentul Galaxy S9+. Cu toate acestea, nu este clar dacă vor fi aduse îmbunătățiri majore camerelor foto.

Noul test de referință arată că scorurile de performanță ale procesorului Exynos Note 9 sunt superioare celor cu procesorul Snapdragon: 2.737 puncte în single-core și 9.064 puncte în multi-core. Note 9 cu procesorul Qualcomm Snapdragon a obținut 2.190 puncte în single-core și respectiv 8.806 în multi-core. Astfel, în viața reală, Samsung Galaxy Note 9 cu un procesor Exynos 9810 ar trebui să fie mai rapid decât modelul alimentat de Snapdragon 845 de la Qualcomm. Dar asta nu ar trebui să surprindă pe nimeni, deoarece Samsung Galaxy S9 bazat pe Exynos 9810 este, de asemenea, mai rapid decât Galaxy S9 cu un procesor Snapdragon 845 la bord. Concluzia: cipset-ul Exynos oferă performanțe mai bune.

Snapdragon vine de la numele unei flori, cunoscută sub numele de floare de dragon sau gura leului, din cauza asemănării imaginare a acestei flori cu gura unui leu care se deschide. Aceste flori sunt specifice zonelor stâncoase din Europa, Statele Unite și Africa de Nord.

După cum era de așteptat, Samsung lansează pe Note 9 în două variante care diferă unele de altele în ceea ce privește procesorul. În Europa și în majoritatea celorlalte țări telefoanele Galaxy sunt echipate cu procesorul Exynos, în timp ce în alte țări precum China și Statele Unite ale Americii sunt dotate cu Snapdragon.

Se așteaptă ca Samsung să prezinte pe Note 9 în acest an, mai degrabă decât de obicei. Potrivit The Korea Herald, phablet-ul de vârf de la producătorul sud-coreean nu va fi prezentat în august sau septembrie, ci în iulie. Aceasta ar însemna că data de lansare va fi cu mai bine de o lună mai devreme. Printre motivele acestei modificări de program sunt vânzările sub așteptări ale modelelor Galaxy S9 și eșecul Apple de a prezenta noile modele în septembrie.

SURSĂPhoneArena