Fabrica de baterii Samsung din Göd, Ungaria a fost amendată

247
Fabrica de baterii Samsung din Göd Ungaria a fost amendata
Sursa foto: english.atlatszo.hu

Fabrica de baterii Samsung din Göd a primit până acum peste o duzină de amenzi de la diverse autorități. Inspectoratul Muncii din Ungaria a amendat acum compania cu 10 milioane de euro pentru că și-a pus în pericol grav lucrătorii. Cu toate acestea, este puțin probabil ca Samsung SDI Hungary Zrt. să aibă probleme cu plata amenzilor. Fabrica din Göd a generat vânzări de 759 miliarde forinți (~1.906.891.900€) și profit de 15,5 miliarde HUF (~38.947.700€) anul trecut.

Fabrica de baterii Samsung din Göd a primit mai multe amenzi până acum de la autoritățile din Ungaria. Conform English.atlatszo au fost sancțiuni pentru neobținerea permisului de ocupare și pentru depozitarea necorespunzătoare a substanțelor periculoase. Inspectoratul de muncă a amendat anterior compania de două ori pentru neajunsuri grave. În luna februarie a acestui an, Samsung a fost amendată cu trei milioane de forinți pentru defecțiuni care au provocat un accident mortal în noiembrie anul trecut.

Fabrica de baterii Samsung din Göd amendată

În martie autoritățile maghiare au amendat din nou compania. De data aceasta cu sumă de zece milioane de forinți. Conform informațiilor Samsung SDI Hungary Zrt. „a pus în pericol grav și direct sănătatea și integritatea fizică a 23 dintre angajații săi”. Muncitorii au fost nevoiți să suporte expunerea crescută la diverși poluanți ai aerului, dar compania a încălcat și reglementările privind agenții cancerigeni. Pe această bază, a fost aplicată o amendă de 15,5 milioane HUF; dar întrucât amenda maximă conform Legii privind securitatea și sănătatea în muncă este de 10 milioane HUF, compania a fost obligată să plătească această sumă.

Potrivit unui rezumat de pe site-ul Asociației Göd-ÉRT, Samsung SDI a fost amendat de 13 ori de către autorități, cu amenzi de aproximativ 130 de milioane HUF. Cu o cifră de afaceri de aproximativ 2 miliarde de euro, amenzile pot fi plătite cu ușurință de Samsung, dar sunt ingrijorătoare pentru o companie de nivel global care se respectă. Ca fani Samsung trebuie să vedem și aceste lucruri mai puțin plăcute în care este implicată compania Samsung.

Fabrica din God are patru linii de producție cu o capacitate de 12 milioane de baterii anual. BMW, Jaguar,Volvo sau Volkswagen sunt printre companiile care cumpără baterii produse în Ungaria de Samsung SDI Hungary Zrt.

Samsung poate plăti cu ușurință amenzile impuse întrucât sumele sunt mici în comparație cu veniturile și profiturile anuale ale companiei. Potrivit raportului său anual pentru 2021, Samsung a avut o cifră de afaceri de ~2 miliarde euro (759 miliarde HUF). În aceeași perioadă profitul după impozitare s-a triplat la ~42 milioane EUR (15,5 miliarde forinți).