Fabrica de cipuri Samsung din Texas va fi gata anul acesta

242
Fabrica de cipuri Samsung din Texas va fi gata anul acesta
Sursa foto: via androidheadlines.com

Samsung va finaliza construcția fabricii sale de semiconductori de 17 miliarde de dolari din Texas în acest an. Unitatea este situată în orașul Taylor din comitatul Williamson și este a doua fabrică de producție de cipuri a companiei din SUA. Cealaltă fabrică se află tot în Texas (Austin) și este operațională din 1996. Noul amplasament se află la aproximativ 25 de kilometri distanță de cel existent.

Samsung a anunțat că vrea să construiască fabrica din Taylor în noiembrie 2021. A ales această locație după ce a căutate mai multe amplasamente din SUA. Construcția fabricii a început anul trecut. În decembrie 2022, presa din Coreea de Sud a scris că gigantul coreean a plasat comenzi de echipamente pentru construirea de camere curate în locație. Camerele curate sunt camere în care are loc fabricarea semiconductorilor. Aceste spații închise sunt ferite de orice urmă de poluare sau alte impurități. Umiditate, presiunea și temperatura sunt constante pentru a asigura condiții optime de fabricație.

Fabrica Samsung din Texas va produce cele mai avansate cipuri

Cea mai recentă informație despre fabrica din Taylor este că Samsung merge bine cu construcția sa. Într-o postare recentă pe Instagram, co-CEO al companiei și șeful afacerii cu cipuri Kyung Kye-hyun a spus că totul este pe drumul bun în ce privește construcția fabricii. „Fabrica va fi terminată în acest an și va începe să producă cele mai bune produse anul viitor”. A scris pe Instagram Kyung-Kye-hiun, potrivit AndroodHeadlines.

O fotografie care însoțește această postare îl prezenta pe judecătorul Curții Comisarilor County Williamson, Bill Gravell, predând semnul rutier „Samsung Highway” lui Kyung. Samsung Highway este noul nume al drumului din apropierea fabricii Taylor în construcție. Drumul avea anterior un alt nume.

Samsung va produce cei mai avansați semiconductori în noua fabrică de cipuri din Statele Unite. La noua unitate Samsung va produce cipuri de 5 nm și mai mici începând de anul viitor. Compania coreeană pare să fie depășită de TSMC în soluțiile 3nm, în ciuda faptului că a început producția de masă cu câteva luni mai devreme. Se pare că a fost dificil să-și îmbunătățească ratele de randament în stadiile incipiente. Samsung colaborează cu o companie de software, Silicon Frontline Technology din San Jose, California, pentru a găsi o soluție.

Silicon Frontline Technology a fost fondată în 2005 și are sediul în California, SUA. Silicon Frontline a fost fondată de foști membri ai Nassda, Epic Design și Quad Design. Silicon Frontline și Samsung Foundry colaborează din 2022.

Cu toate acestea, Samsung pare să fi pierdut deja câțiva clienți mari în fața TSMC, inclusiv Qualcomm și Tesla. Compania se așteaptă ca vânzările sale de cipuri să se reducă la jumătate în acest an, fără îmbunătățiri semnificative proiectate pentru anul viitor. Vom vedea dacă nouă fabrică va ajuta Samsung să atragă noi clienți.