A treia fabrică Samsung Biologics certificată de British Standard Institution

702
Sursa Foto: Samsung Biologics via koreaherald.com

Am scris de mai multe ori în ultimul timp despre filiala Samsung Electronics care se ocupă de medicamente, Samsung Biologics. Acum a treia fabrică a companiei Samsung Biologics a primit certificarea de la British Standard Institution.

În contextul actual primirea unei astfel de certificări a avut loc într-un mod aparte, conform The Korea Herald. Certificatul ISO22301 a fost acordat de consilierul economic al Ambasadei Britanice din Coreea, Mark Buttigieg, la sediul Samsung Biologics din Songdo, Incheon.

Compania Samsung Biologics are printre acționari cea mai mare bancă din SUA

Samsung Biologics a fost înființată în aprilie 2011. Sediul este în Incheon, Coreea de Sud. Este un joint-venture între companiile afiliate Samsung și Quintiles Transnational Corp., o companie cu sediul în SUA. Samsung Biologics își propune să fie lider mondial în industria de produse bio-farmaceutice. Pe lângă Samsung Electronics – acționar majoritar, mai au acțiuni la Samsung Biologics și Coreea Investment & Securities, Citigroup Inc., JP Morgan Chase & Co și Credit Suisse Groups AG.

Medicamentele biologice sunt medicamente în care substanța activă este produsă sau extrasă plecând de la o sursă biologică. Ele sunt dezvoltate din celule sau organisme vii, prin bio-inginerie medicală. Sunt astfel mult mai eficiente decât medicamentele convenționale.

JP Morgan Chase & Co este o bancă americană și una dintre cele mai vechi instituții financiare din lume, istoria sa începând din anul 1823. Este cea mai mare bancă din SUA și a șasea cea mai mare bancă din lume ca active, cu active totale de 2,687 trilioane de dolari SUA.

Samsung Biologics are contracte în Europa, SUA, Japonia și Canada

Samsung Biologics are trei unități de producție a medicamentelor bio pe bază de plante. Medicamentele biologice sunt vândute în SUA, Europa, Japonia și Canada – cele mai mari piețe de medicamente biologice din lume. Conform informațiilor, Statele Unite și Canada reprezintă 60% din această piață.

Până acum două din fabricile sale au fost certificate cu ISO22301. Acreditarea de acuma acoperă cea de-a treia sa fabrică, care a început operațiunile comerciale în octombrie 2018, precum și pentru laboratorul său de testare a bio-siguranței și linia sa mică de producție pentru care are contracte. Certificarea ISO22301 este un standard de securitate și rezistență pentru sisteme de gestionare a continuității afacerii.

Cea de-a treia fabrică Samsung de medicamente este cea mai mare de acest fel din lume. Are o cantitate de producție de 180.000 de litri de medicamente biologice. Este echipată cu ultimele tehnologii și poate crește foarte mult capacitatea de producție.

Samsung a declarat că și a treia sa fabrică respectă standardele internaționale pentru sistemele de gestionare a continuității afacerilor. Certificarea cu ISO22301, un standard global stabilit de British Standard Institution, înseamnă că operațiunile comerciale ale companiei ar avea întreruperi minime în caz de accidente sau dezastre naturale.