Samsung Biologics va produce medicamente pentru tratarea COVID-19

758
Sursa Foto: engnews24h.com

Samsung Biologics și compania Vir Biotech Inc. din Statele Unite, au anunțat că au semnat un acord  pentru producția unui tratament pentru COVID-19. Valoarea contractului dintre Samsung Biologics și Vir Biotechnology este de aproximativ 360 milioane de dolari.

Compania Samsung Biologics va începe producția în masă a unui medicament pentru COVID-19, considerat eficace în neutralizarea virusului. Noul medicament va fi fabricat de Samsung Biologics la unitatea de producție Songdo din Incheon. Tratamentul se bazează pe anticorpi terapeutici dezvoltați de Vir Biotechnology.

Samsung Biologics are capacitatea de a furniza tratament pentru COVID-19

Vir Biotechnology este o companie specializată în prevenirea și tratamentul bolilor infecțioase. Are sediul în San Francisco, SUA. Vir dezvoltă anticorpi monoclonali pentru tratamentul COVID-19 prin izolarea anticorpilor de la pacienții vindecați de SARS. Severe Acute Respiratory Syndrome (SARS) este un virus similar cu noul coronavirus.

Este cunoscut faptul că producția contractată de Samsung Biologics a noului tratament, anticorpul monoclonal neutralizant Corona 19 (SARS-CoV-2 mAb), se leagă de proteina spike utilizată de virusul COVID-19 pentru a se infiltra în corpul uman și neutralizează virusul. Se știe că este un tratament foarte puternic în neutralizarea coronavirusului.

Vir Biotechnology a declarat că tratamentul său pentru COVID-19 a obținut aprobarea FDA – Food and Drug Administration din SUA. Compania americană a încheiat un acord pentru producerea antidotului cu Samsung Biologics. Subsidiara Samsung este considerată un partener serios, de mare încredere și are capacitatea de producție necesară producerii în masă a medicamentului.

Samsung Biologics este o subsidiară Samsung, înființată în aprilie 2011 și are sediul în Incheon, Coreea de Sud. Samsung Biologics dezvoltă produce și distribuie produse bio-medicale. Samsung Biologics își propune să fie lider mondial în industria de produse biofarmaceutice.

Tratamentul pentru COVID-19 va fi furnizat pacienților din toată lumea

Este foarte important să asigurăm capacități de producție în masă într-o astfel de situație. Cererea de medicamente terapeutice crește mereu cu pandemia de COVID-19”. A declarat George Skangos, CEO Vir Biotechnology. „Ne pregătim pentru a putea începe imediat producția la scară largă.” El a mai spus: „Suntem foarte mulțumiți de faptul că Samsung Biologics s-a implicat imediat în colaborarea cu noi.”

Conform Engnews, președintele Samsung Biologics, Kim Tae-han, a declarat. „Samsung Biologics face tot posibilul pentru a furniza tratamentul pentru COVID-19 pacienților din întreaga lume care suferă de coronavirus. Prin facilitățile de producție de ultimă generație, pacienții din întreaga lume vor primi acest tratament. Vom face tot posibilul să îi ajutăm.“