Faruri auto LED PixCell, o soluție inovatoare de la Samsung

983

O nouă marcă comercială cu numele Samsung LED PixCell, pentru faruri cu LED-uri, indică introducerea pe piață a acestui sistem de iluminat cu LED-uri pentru autoturisme. Samsung este gata să se impună și în industria automobilelor. Gigantul hih-tech sud-coreean vede o oportunitate și posibilitatea de a oferi mai multe tehnologii revoluționare domeniului auto. Aici conectivitatea și măsurile de securitate joacă un rol esențial în mașinile viitoare iar Samsung este expert în acest domeniu.

Recent, Samsung a prezentat la CES 2019 un cockpit digital prevăzut cu șase ecrane. Compania a arătat, de asemenea, o soluție LED inovatoare pentru mașini. O nouă marcă comercială indică faptul că farurile Samsung sunt gata să ajungă pe piață. La 16 ianuarie 2019 compania Samsung a depus o marcă comercială în Spania la EUIPO. Cererea depusă la European Union Intellectual Property Office este pentru „Samsung PixCell“ și „LED PixCell”.

Faruri LED PixCell pentru autovehicule

Marca comercială este clasificată în categoria 9/11 cu următoarea descriere: „lumini cu LED-uri, faruri auto, lămpi cu LED-uri pentru automobile”. Ambele cereri au fost depuse de către intermediarul Abril Abogados din Madrid, la cererea Samsung. Abril Abogados este o casă de avocatură specializată în domeniul proprietății industriale și intelectuale.

Ne amintim că la sfârșitul anului 2017, Samsung a publicat deja un videoclip YouTube „Automotive LED, soluție de iluminat cu Pixeli”. Este posibil ca această tehnologie să fi fost dezvoltată în continuare de Samsung și va fi pusă în curând pe piață. Prin iluminatul cu faruri LED Pixel nu mai sunt probleme în trafic pe timp de noapte, se evită orbirea cu farurile a participanților la trafic.

EUIPO a fost înființată în 1994 și are sediul la Alicante în Spania. Este Agenția Uniunii Europene responsabilă cu înregistrarea mărcilor în UE. EUIPO procesează cereri pentru marcă și pentru design în 23 de limbi oficiale ale UE.

Iluminarea cu LED-uri a fost folosită de mult timp în industria automobilelor. În 2008, Audi R8 a fost prima mașină cu faruri full LED. În acel moment, farurile cu LED-uri nu au fost permise încă. Audi a reușit să introducă aceste faruri pe autoturismele sale printr-o derogare. Între timp, acest model de faruri a fost oficializat și tot mai multe mașini le-au adoptat.

Când Samsung va prezenta mai multe despre noile sale faruri LED PixCell, nu știm momentan. Este posibil ca acest lucru să se întâmple în aprilie la Beijing Auto Show 2019. Samsung, prin subsidiara sa Harman, au fost aici și anul trecut când au prezentat mai multe noutăți în domeniul auto.

SURSĂLetsgoDigital