Fast Pair de la Google vine în Wear OS pentru seria Galaxy Watch 4

242
Fast Pair de la Google
Sursa foto: 9to5google.com

Google Fast Pair a fost conceput pentru asocierea rapidă a dispozitivelor Bluetooth atunci când acestea vin în imediata apropiere pentru prima dată folosind Bluetooth Low Energy (BLE). Fast Pair a fost anunțat în octombrie 2017 și proiectat inițial pentru conectarea dispozitivelor audio precum difuzoare sau căști cu sistemul de operare Android. Acum Google a anunțat că va ajunge pe Wear OS pentru a permite descoperirea și conectarea căștilor asociate anterior la dispozitive purtabile.

La CES 2022, Google a anunțat că Fast Pair va veni pe Chromebook-uri, televizoare Android și gadgeturi inteligente pentru o asociere ușoară pentru casă. Acum Google aduce serviciul pe sistemul de operare Wear OS, potrivit 9to5google. Funcționalitatea Fast Pair va salva căștile asociate în Contul dvs. Google pentru acces ușor pe alte dispozitive printr-o notificare la nivel de sistem.

Fast Pair ajunge și pe seria Galaxy Watch 4

Jurnalul de modificări al actualizărilor Google din iunie 2022 menționează că Fast Pair este acum disponibil pe dispozitivele Wear OS. Deoarece Fast Pair sincronizează toate căștile Bluetooth asociate cu contul dvs. Google, acestea ar trebui să apară automat și pe ceasul dvs. Wear OS acum. Nu stim dacă serviciul Google ajunge pe toate dispozitivele Wear OS sau doar pentru ceasurile Wear OS 3 mai noi. Deci ne așteptăm să ajungă și pe seria Samsung Galaxy Watch 4.

Nu este clar ce interfață va fi pe Wear OS, pentru că Google nu a anunțat în mod explicit disponibilitatea serviciului pe Wear OS. Serviciul Google va veni pe Chrome OS în următoarele săptămâni, pe Android/Google TV și anumite mașini. Va fi disponibil și pentru utilizare la împerecherea dispozitivelor Matter pentru casă inteligentă.

Matter este un standard de conectivitate anunțat în decembrie 2019. Își propune să reducă fragmentarea între diferiți furnizori și să realizeze interoperabilitatea între dispozitivele inteligente de acasă și platformele IoT de la diferiți furnizori.

Între timp, este posibil ca Fast Pair pe Wear OS să fie conceput pentru Pixel Watch. Pagina de produs pentru Pixel Buds Pro spune că puteți „trece cu ușurință de la muzica de pe telefon la apelurile video de pe laptop”. Conectivitatea multipunct pentru căștile care urmează să fie lansate luna viitoare descrie doar comutarea „de la telefon la laptop”.

Cu Fast Pair, este rapid și ușor să vă conectați căștile, ceasul și telefonul între ele. Pixel Buds Pro simplifică, de asemenea, comutarea automată a sunetului între ceasuri, telefoane și laptopuri. În teorie, serviciul Google nu ar trebui să se limiteze la Pixel Watch. Ar trebui să fie ceva de care beneficiază toate dispozitivele Wear OS ori de câte ori se lansează.