Samsung cooptează mai multe femei, ca directori în consiliul de conducere

1430

Samsung Electronics poate rezolva lipsa de diversitate de gen, prin adăugarea de directori independenți de sex feminin la consiliul său de administrare.

Investitorul Elliott Managementul Corporation a subliniat recent o lipsa de diversitate în conducerea gigantului Coreean, ca parte a propunerii sale de restructurare a companiei și a declarat că trebuie luat în considerare adăugarea de directori de sex feminin în consiliul său de conducere.

Elliott Managementul Corporation este o firmă americană de administrare a fondurilor de investiții, care are sediul în New York City.

Samsung a declarat declarat că ia în considerare adăugarea de directori de sex feminin în consiliile de administrație a filialelor sale.

Biroul pentru strategii viitoare al conglomeratului Sud-Coreean a studiat relatările cu privire la numărul de membrii din consiliile de administrație la toate filialele sale și a constatat că doar 3 dintre cele 15 companii ale grupului Samsung au ca directori femei.

Toți cei cinci directori principali sunt bărbați. Ewha Kim Eun profesor universitar a fost prima femeie director la Samsung din 2013, dar mandatul ei sa încheiat anul acesta.

Samsung are timp suficient pentru a veni cu o strategie de schimbare pentru a mări numărul de femei în conducere, pentru că următorul termen pentru alegeri este martie 2018.