Numărul de filiale ale Samsung Electronics mai puține în acest an

2135

Samsung Electronics este una dintre cele mai mari companii din lume și a fost clasificată anul acesta de celebra revistă Forbes ca al șaptelea cel mai valoros brand din lume. Acoperirea sa este la nivel global și are, la sfârșitul lunii iunie, 263 de filiale pe întreg mapamondul.

La sfârșitul anului trecut numărul de filiale a fost de 270, o scădere cu șapte reprezentanțe în jumătate de an. Este un contrast față de anul trecut când numărul de filiale a crescut cu 100 de noi locații. Acest lucru se datorează faptului că Samsung și-a oprit temporar politica de fuziune și achiziții de firme.

În acest an, a fost înființată o filială a unui fond de investiții, în timp ce opt filiale au fost vândute sau lichidate. Cele șapte filiale au inclus patru unități în America, două în Europa și câte una în Asia și în China. Samsung Electronics a vândut o participație integrală de 100% la Nexus DX, un furnizor avansat de soluții de diagnosticare în S.U.A., în luna mai. Compania a fuzionat cu S1NN SUA și Harman Connected Services Holdings și alte filiale ale Harman. De asemenea, a fuzionat cu Samsung Pay America și Samsung Electronics America. Apoi, gigantul high-tech a lichidat Joyent și IDT Technology în Europa, Harman Malaysia și Harman Taiwan.

În 2017, 120 de filiale au fost înființate și 19 filiale au fost închise. Cu alte cuvinte, numărul de filiale a crescut cu 101. Samsung Electronics a urmărit agresiv tranzacțiile de fuziuni și achiziții după ce vicepreședintele Lee Jae-yong a preluat conducerea companiei în 2014.

Harman este o companie americană care activează în industria auto, audio, automatizări, servicii etc, cu sediul în Stamford, SUA. A fost fondată în 1953 de inginerii Sidney Harman și Bernard Kardon. Colaborarea lor a dus la crearea unei industrii audio de înaltă fidelitate. Cei doi sunt în Consumer Electronics Hall of Fame.

În special, achiziționarea firmei Harman International Industries, lider mondial, pentru aproximativ 8 miliarde dolari SUA, cea mai mare tranzacție din istoria Samsung, a fost punctul decisiv. După ce achiziția Harman a fost finalizată în martie anul trecut, aproximativ 110 filiale ale companiei Harman au venit sub Samsung Electronics.

Cele mai multe dintre filialele care au fost adăugate anul trecut au fost rezultatul tranzacțiilor de fuziuni și achiziții în 2016. Samsung Electronics a efectuat aproape 30 de tranzacții de fuziuni și achiziții timp de doi ani, începând cu 2014.

Numărul de tranzacții de fuziune și cumpărare anunțat oficial a fost de 19 și, respectiv, 9. Pe scurt, au avut loc mai multe tranzacții de fuziuni și achiziții în fiecare lună. Printre ele LoopPay, care a furnizat tehnologia originală pentru Samsung Pay și VIV Labs o firmă axată pe inteligență artificială. Dacor, un producător premium de aparate de acasă, a devenit membru al Samsung Electronics.

SURSĂBusinessKorea