Find My Mobile actualizat cu o funcție de căutare offline

1200
Sursa Foto: androidpolice.com

Samsung lansează o nouă actualizare la Find My Mobile – Găsește-m Mobilul, serviciu prin care vă puteți să găsiți telefonul și să blocați accesul la acesta de la distanță. Această actualizare adaugă o nouă caracteristică de găsire offline care permite utilizatorilor să își găsească dispozitivele, chiar dacă nu sunt conectate la o rețea Wi-Fi sau celulară. Această nouă adăugare este asociată cu o opțiune de criptare a locațiilor offline pentru un plus de securitate.

Funcția nu este activată în mod implicit. Dar o puteți activa sau dezactiva în setări și să criptați locația offline dacă sunteți îngrijorat de confidențialitate. Este ușor de observat cum această funcție Find My Mobile face găsirea unui smartphone pierdut mai ușoară. Dacă călătorești (în special la nivel internațional), este posibil să nu ai acces fiabil la Wi-Fi sau la rețelele mobile. Astfel pierderea telefonului în timpul unei călătorii poate fi un dezastru.

Cu Find My Mobile puteți găsi dispozitivul și dacă este offline

Conform UniverSmartphone, acest lucru a fost descoperit de cunoscutul Max Weinbach de la XDA-Developers. Funcția Find My Mobile și „găsirea offline” va folosi o rețea de dispozitive Galaxy din apropiere, de la alți utilizatori pentru a găsi propriul dispozitiv atât timp cât este în vecinătatea lor, chiar dacă este deconectat de la rețelele Wi-Fi și celulare.

Dacă aveți activată găsirea offline, telefonul va putea să scaneze alte dispozitive, ceea ce înseamnă că veți putea ajuta pe alții să își găsească telefonul pierdut, smartwatch-ul sau căștile, dacă vă aflați în raza de acțiune. Cel puțin asta pare să se întâmple judecând după notificarea Samsung. Această actualizare este momentan disponibilă în exclusivitate în Statele Unite și a fost lansată în Olanda și India printre altele.

Olanda – începând cu 2020, ţara şi-a schimbat numele şi va purta de acum titulatura oficială de „Ţările de Jos” (Netherlands). Guvernul speră ca prin această modificare ţara să scape de eticheta de „ţară a drogurilor şi a prostituţiei”.

Samsung intenționează să vă asigure că puteți găsi întotdeauna telefonul pierdut. Desigur, Samsung nu garantează că noua actualizare a aplicației va găsi de fiecare dată un dispozitiv pierdut. Totuși, actualizarea aduce probabil o liniște sufletească, și asta este încă un lucru bun.

Presupunem că noua funcție de găsire offline va fi extinsă la nivel global în perioada următoare. Nu a ajuns deocamdată în România. Dar puteți verifica Find My Mobile direct pentru a vedea dacă pagina de găsire offline este deja disponibilă.

În afară de Samsung, Apple are aceeași caracteristică pentru utilizatorii sistemului de operare iOS 13. Funcția permite utilizatorilor să își găsească dispozitivele offline prin funcția Bluetooth.