First Look 2021: evenimentul unde Samsung va prezenta ecranul viitorului

589
Samsung va prezenta ecranul viitorului la First Look 2021
Sursa Foto: via universmartphone.com

Samsung începe de obicei noul an cu anunțul noii sale linii TV, dar anul acesta va fi ușor diferit. Compania va organiza un eveniment intitulat The First Look 2021, în cadrul căruia urmează să dezvăluie noi tehnologii de afișare împreună cu produse noi și „viziunea sa pentru viitorul ecranului”.

Chiar înainte de CES 2021, care va avea loc între 11 și 14 ianuarie, Samsung va prezenta probabil gama sa de televizoare inteligente pentru 2021. Evenimentul First Look 2021 va avea loc pe 6 ianuarie 2021, la 11 AM EST (Eastern Standard Time), conform Universmartphone. Este ora 18, ora României. Va fi un eveniment online din cauza pandemiei globale încă în desfășurare.

Noi televizoare MicroLED și QLED 4K și 8K la First Look 2021

Ne așteptăm ca Samsung să prezinte la First Look 2021 noi televizoare MicroLED, televizoare Mini-LED și televizoare QLED 4K și 8K. Mergând după siluetele vizibile ce apar în invitația la acest eveniment, există posibilitatea ca Samsung să dezvăluie laptopuri și tablete noi care utilizează noi tehnologii de afișare. Gigantul tehnologic sud-coreean ar putea anunța și noi modele ale televizoarelor Lifestyle, cum ar fi The Frame, The Serif și The Sero.

Samsung a lansat recent primul său televizor MicroLED de 110 inch gata de utilizare pentru case. Dispune de rezoluție 4K, calitate a imaginii asemănătoare OLED -ului, difuzoare încorporate cu 5.1 canale, zero margini pe toate cele patru laturi și sistem de operare Tizen. Compania susține că noul televizor oferă o luminozitate foarte mare, un raport de contrast ridicat și un sunet captivant. În acest fel utilizatorii au parte de o experiență audio-vizuală excelentă, tip Home Cinema. Evenimentul First Look 2021 nu este departe și peste puțin timp vom vedea ce pot noile televizoare Samsung.

LED (light-emitting diode – diodă emițătoare de lumină) este o diodă semiconductoare ce emite lumină când circulă curent prin ea. Rusul Oleg Losev a brevetat primul LED în 1927. Invenția sa a fost recunoscută dar nu a avut utilitate practică timp de câteva decenii.

Tehnologia OLED nu este în vizorul Samsung momentan

Gigantul high-tech sud-coreean vrea să evite tehnologia OLED pentru viitoarele sale televizoare. Samsung are intenția să treacă direct la tehnologia MicroLED, considerată mai performantă din toate punctele de vedere. Aceste afișaje MicroLED, bazate pe LED-uri, oferă un sentiment de imersiune inegalabil pentru o experiență uluitoare de vizionare la domiciliu.

Ecranele MicroLED pot oferi teoretic unghiuri de vizualizare de tip OLED, contrast și timp de răspuns excelente. Dar nu au problemele obișnuite OLED, inclusiv arderea ecranului și luminozitate scăzută. Cu toate acestea, MicroLED este o tehnologie nouă și cea mai mare provocare constă în prețul acestor televizoare.