Samsung MicroLED – noua eră a calității imaginii și a designului

499
Samsung MicroLED Opens a New Era of Breathtaking Picture Quality and Design
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Electronics a anunțat lansarea revoluționarului televizor Samsung MicroLED de 110 inch (279,4 centimetri). Acesta este disponibil prin pre-comandă începând de ieri, momentan în Coreea de Sud. Spre deosebire de orice alte tipuri de display-uri disponibile în prezent pe piață, Samsung MicroLED oferă o luminozitate impresionantă a culorilor prin tehnologia de afișare LED auto-emisivă. Următoarea generație de display-uri pentru televizoarele de acasă este pregătită să depășească limitele normalului în acest domeniu.

În 2018, primul televizor Samsung MicroLED a fost introdus cu numele „The Wall”. A fost un sistem de module configurabile care poate fi instalat într-un mod profesional și unic. Cu noul MicroLED cu diagonala de 2,8 metri, Samsung oferă pentru prima dată experiența MicroLED într-o formă tradițională de televizor. Spre deosebire de predecesorul său modular, instalarea și calibrarea sunt acum simplificate. Noul model MicroLED este prefabricat – oferind capabilități video, audio și smart uimitoare.

În ultimul an, atât interesul, cât și cererea utilizatorilor pentru televizoarele cu ecran mare a continuat să crească covârșitor. Odată cu lansarea noului MicroLED de 110 inch, Samsung facilitează o experiență de vizionare spectaculoasă pe un ecran TV ultra-larg de generație următoare. Samsung analizează posibilitatea de a lansa televizorul și în dimensiuni cuprinse între 70 și 100 inch în viitor.

Samsung MicroLED – calitate a imaginii de generație următoare

Pasionații de ecrane ultra-largi își doresc o calitate excelentă a imaginii, culori vibrante și o rezoluție uimitoare. Cele mai recente inovații inginerești concepute și implementate de Samsung sunt prezente pe noul MicroLED de 110 inch. Acesta folosește lumini LED de dimensiuni micrometrice pentru a elimina lumina de fundal și filtrele de culoare utilizate pe display-urile convenționale. În schimb, se auto-luminează – producând lumină și culoare din propriile structuri de pixeli. Redă în proporție de 100% gama de culori DCI și RGB. Oferă cu precizie imagini dintr-o gamă largă de culori realizate cu camere DSLR de ultimă generație. Acest lucru are ca rezultat culori uimitoare, realiste și o luminozitate incredibilă. Totul datorită rezoluției 4K și a 8 milioane de pixeli.

Noul televizor are un procesor puternic pentru a se ridica la înălțimea capacităților sale de afișare. Televizorul are procesor Micro AI oferă un conținut 4K HDR uimitor – rezultând o calitate optimizată în funcție de fiecare scenă. Mai mult, tehnologia cu care este echipat acest televizor MicroLED face ca această calitate uimitoare a imaginii să reziste pe termen lung. MicroLED-urile sunt fabricate din materiale anorganice rezistente și durabile! În acest fel se estimează o durată de viață de până la 100.000 de ore, sau peste un deceniu.

Anterior, producția în masă a unui ecran MicroLED de până la 110 inch nu era posibilă cu o instalare simplă la domiciliu. Dar Samsung a adus în mod constant inovații tehnologice pentru a transforma acest lucru în realitate. A eficientizat montarea pe orice suprafață, împreună cu un nou proces de producție derivat din activitatea Samsung cu semiconductori, făcând tehnologia MicroLED mai ușor de fabricat, livrat și instalat. Aceleași inovații vor facilita și producția modelelor Samsung MicroLED și mai mici în viitor.

Design imersiv și funcții audio premium

Când Samsung MicroLED este pornit, o experiență captivantă și spectaculoasă va acapara întreaga încăpere. Are un ecran-corp de 99,99%! Atât matricea neagră, cât și marginea au fost complet eliminate – lăsând doar ecranul. Astfel utilizatorii vor beneficia de cea mai captivantă experiență posibilă.

Samsung a inovat și optimizat permanent funcțiile Smart TV pentru a profita de ecranul masiv al noului MicroLED. Acum utilizatorii pot folosi funcția Multi-View. Astfel pot viziona foarte ușor până la patru surse în mod simultan pe ecrane cu dimensiuni de până la 55 inch (139,7 centimetri). Atunci când utilizează această caracteristică, spectatorii pot conecta mai multe dispozitive externe și se pot bucura de știri, filme și alte aplicații simultan pe un singur ecran. Pot ține pasul cu mai multe tipuri diferite de conținut sau să transmită în direct o prezentare în timp ce joacă un joc video.

În plus, experiența audio a noului MicroLED este la fel de captivantă ca imaginile sale. Include un sistem de sunet Majestic încorporat, care oferă un sunet uluitor de 5.1 canale, fără difuzor extern. Efectiv transformă orice cameră într-un sistem Home-Theater. Funcția Object Tracking Sound Pro poate identifica obiectele în mișcare pe ecran și proiectează sunetul în sincron cu acțiunea. În acest fel într-o scenă dintr-un film de acțiune când un avion zboară deasupra capului unui personaj, spre exemplu, motoarele acestuia se vor simți ca în realitate.

Noul televizor MicroLED de 110 inch va fi lansat la nivel global în Q1 2020 și costă ~156.400$. Samsung intenționează să vândă noul televizor în Asia, unele țări europene și SUA inițial. Nu știm dacă acest televizor va fi lansat în România. Alte televizoare din gama Samsung Lifestyle au fost lansate anul acesta în România.

Pentru mai multe informații despre televizorul Samsung MicroLED de 110 inch, vă rugăm să vizitați: www.samsung.com.