Galaxy Z Flip 5 va fi eclipsat de Galaxy Z Flip 6

250
Samsung Galaxy Z Flip 6 Galaxy Z Flip 5
Sursa foto: via notebookcheck.net

Telefoane emblematice din seria Galaxy S24, lansată ieri, vor fi întoarse pe toate părțile în perioada următoare. Dar, asta nu înseamnă să avem în vedere și viitoarele telefoane pliabile Samsung care vor fi lansate în acest an. Acum avem noi informații despre Samsung Galaxy Z Flip 6.

Samsung va lansat în toamnă noile pliabile, care vor veni cu funcții de ultimă oră, cu cele mai recente progrese din industria smartphone-urilor. Alături de Galaxy Z Fold 6, vom primi și pe Galaxy Z Flip 6, aflat în prezent în stadiul de dezvoltare. Proiectate cu precizie și tehnologie de ultimă oră, dispozitivele pliabile sunt concepute pentru a garanta durabilitatea și funcționalitatea optimă. Vânzările telefoanelor pliabile au crescut foarte mult în ultimul timp, iar Samsung nu uită acest lucru.

Potrivit Notebookcheck, în acest an vom vedea îmbunătățiri notabile pentru Flip 6. Viitorul pliabil va trece de la procesorul Snapdragon 8 Gen 2 din Galaxy Z Flip 5 la unul mai avansat: Snapdragon 8 Gen 3. Acesta se află la bordul telefoanelor din seria Galaxy S24, lansate ieri. Este un cip octa-core foarte puternic, mult mai eficient energetic, dar și mai receptiv pentru multitasking.

Pe lângă upgrade-ul procesorului vor fi îmbunătățiri și pe partea de memorie RAM și stocare. Samsung Galaxy Z Flip 5 oferă 256GB de stocare și 8 GB de memorie RAM. În schimb, Galaxy Z Flip 6 va oferi opțiuni de stocare extinse, variind de la 256GB la 1TB, cuplate cu 12GB RAM.

Ecranul de tip Dynamic AMOLED 2X este cea mai recentă tehnologie AMOLED. Optimizează culoarea și contrastul pentru a oferi o gamă de culori DCI-P3 100% precisă. „2X” se referă la o rată de actualizare de la 60 la 120Hz.

Ecranul lui Flip 6 va fi unul de tip Dynamic AMOLED 2X cu suport HDR 10+ și o luminozitate maximă impresionantă de 1800 niți. Sunt informații care sugerează că Z Flip 6 are o diagonală mai mare a ecranului extern, măsurând 3,9 inch (9,91 cm). Ar fi o creștere față de ecranul cu diagonala de 8,64 cm a lui Galaxy Z Flip 5.

Galaxy Z Flip 6 va primi și o nouă cameră principală de 50MP. Este un salt substanțial față de camera de 12MP găsită în Flip 5. Va fi o actualizare mult așteptată pentru cel mai popular pliabil de la Samsung. Cu aceste potențialele îmbunătățiri Flip 6 ar trebui să eclipseze cu ușurință predecesorul său Galaxy Z Flip 5. Mai urmează să vedem dacă Samsung va umbla și la prețul viitorului Flip.