Samsung Galaxy Z Fold 2 – Preț, Păreri și Specificații

3928
Samsung Galaxy Z Fold 2 – Pret Pareri si Specificatii
Samsung Galaxy Z Fold 2 – Pret Pareri si Specificatii

Samsung lansează an de an telefoane emblematice de excepție. Suntem obișnuiți să primim în fiecare an cele mai noi tehnologii din domeniu cu telefoanele pilot Samsung. Și aici nu este nimic de comentat. Dar compania sud-coreeană a început să ne scoată din această rutină a telefoanelor clasice, prin lansarea unui excelent smartphone pliabil Galaxy Z Flip. A fost extraordinar de bine primit de presă, recenzori și mai ales fani. Dar, gigantul tech s-a întrecut pe sine și a lansat un urmaș pentru Galaxy Fold. Am primit un Samsung Galaxy Z Fold 2, o bijuterie în materie de inginerie și design.

Samsung Galaxy Z Fold 2 este un telefon original în toate privințele, nu a mai făcut nimeni în lume așa ceva! Dacă Flip-ul Samsung a fost primit extraordinar, Fold 2 a depășit toate așteptările. Samsung a arătat de ce este numărul unu mondial în materie de smartphone-uri. Fără îndoială, cel mai impresionant lucru în privința lui Samsung Galaxy Z Fold 2 este modul în care este construit. Într-adevăr, nu există nimic altceva pe piață astăzi care să întreacă chiar ceea ce Samsung a creat. Este un smartphone venit din viitor!

Pentru ca un smartphone să fie considerat extraordinar, acesta trebuie să aibă un design modern de excepție și ecran frumos, procesor puternic, interfață rapidă și receptivă, camere foarte bune și durata de viață a bateriei care poate dura toată ziua. Samsung Galaxy Z Fold 2 are toate acestea și în plus oferă o experiență de utilizator pe care nimeni nu o poate egala. Este o capodoperă!

Pentru această recenzie am folosit un Galaxy Z Fold 2 furnizat de MSL The Practice România. Mulțumim! :)


Caracteristici importante pe Samsung Galaxy Z Fold 2

 • Afișaj: Principal 7,6 inch QXGA+ Dynamic AMOLED 2X Display, Infinity Flex Display
 • Procesor: Snapdragon 865+
 • Memorie: 12GB de RAM, 256GB sau 512GB de stocare
 • Sistem de operare: Android 10; Samsung One UI 2.5
 • Baterie: 4.500mAh, încărcare rapidă 25W; Încărcare rapidă fără fir 11W; PowerShare 4,5W
 • Camere: Cinci camere, trei pe spate de 12MP și două selfie față/spate de 10MP
 • Flex Mode: poți să folosești Galaxy Z Fold2 oricum dorești la orice unghi

Ce primim în cutie cu Samsung Galaxy Z Fold 2?

Există două lucruri care nu sunt incluse în cutie: nu există nici o carcasă de protecție și nici căști fără fir. Deci ce primim în cutie cu smartphone-ul pliabil Samsung.

 • Samsung Galaxy Z Fold 2
 • Adaptor de alimentare de 25W cu USB-C
 • Cablu USB-C la USB-C
 • Căști cu fir AKG și manșoane auriculare de rezervă
 • Cheiță ejectare SIM
 • Manual de utilizare

Unele dintre aceste componentele pot varia în funcție de model sau de țara în care locuiești.


Designul telefonului pliabil Samsung Galaxy Z Fold 2

Totul la acest smartphone pliabil este incredibil și nici designul nu face excepție. Cu Z Fold 2 se simte viziunea Samsung asupra viitorului telefoanelor complet rafinate. Cadrul din metal periat, sticla din spate și balama surprinzător de solidă se reunesc într-un mod minunat. Vor fi multe persoane care vor susține că un smartphone nu poate costa 2.000 de euro. Dar tot ce vedem aici justifică acest preț. Are o formă ergonomică ce conferă siguranță.

Chiar dacă este ceva mai greu și mai mare este ușor de lucrat cu el. Sigur că vor fi persoane incomodate de aceste dimensiuni și cărora le va umple buzunarul sau va atârna greu în geantă. Smartphone-ul are dimensiunile de 68,0×159,2×16,8 mm pliat și cântărește 282 grame. Are un cadru metalic puternic cu sticla Corning Gorilla Glass față / spate pentru o protecție suplimentară. Modulul camerelor iese ușor din spate și are decupaje pentru fiecare senzor individual.

Smartphone-ul are o grilă pentru difuzoare pe marginile superioare și inferioare ale capacului frontal. Capacul din spate are un port Type-C pe marginea inferioară și un buton de volum și un senzor de amprentă pe partea dreaptă.

Balamaua Hideaway dă o senzație de soliditate și este bine protejată contra impurităților. Are o tehnologie de măturat care ajută la evitarea pătrunderii prafului. Practic balamaua este coloana vertebrală a acestui telefon pliabil. Există un mic decalaj între cele două părți atunci când se închid, dar este sesizabil doar la o privire atentă. Așa a fost conceput de Samsung pentru ca ecranul să nu intre în contact la pliere.

Balamaua este oferită și în culori personalizate, dar acest lucru duce la o întârziere a livrării. Poate fi comandată în Mystic Black și culori metalice Silver, Gold, Red și Blue. Smarphone-ul în sine vine doar în culorile Mystic Balck și Mystic Bronze.


Display smartphone-ul pliabil Z Fold 2

Galaxy Z Fold 2 este un dispozitiv doi în unu, diferit de orice altceva de pe piață. Când este pliat, este un smartphone mai gros, dar obișnuit, cu un ecran lung și subțire în exterior. Ambele afișaje acceptă HDR10+. Are un display interior incredibil! Un ecran de sticlă care se îndoaie și se pliază ca o carte. Afișajul principal de 7,6 inch (19,30 centimetri) de pe Galaxy Z Fold 2 are o rată de reîmprospătare de 120Hz. Deci puteți să vă bucurați de o defilare lină și de o performanță generală excelentă față de majoritatea ecranelor de pe piață. În plus, deoarece rata este adaptivă, se poate adapta inteligent în funcție de conținutul de pe ecran.

Actualizarea mare față de Galaxy Fold este de fapt pe ecranul exterior de pe Z Fold 2. Se întinde pe toată lungimea unei părți a telefonului. Este important să ne amintim că aceasta este o măsurare în diagonală. Are un raport de aspect enorm de 25: 9, este înalt și îngust.

Afișajul exterior de pe Galaxy Z Fold 2 are 6,2 inch (15,75 cm) și are o rată de reîmprospătare de 60Hz. Pe Galaxy Fold a avut 4,6 inch, dar acum este suficient de mare pentru a tasta, chiar dacă se simte încă înghesuit datorită formei sale înguste și înalte. Acest ecran OLED este suficient de mare pentru a îndeplini aproape orice sarcină și puteți relua instantaneu ceea ce făceați pe afișajul principal atunci când pliați dispozitivul.

Ambele ecrane, frontal și interior, arată imagini foarte clar, iar filmele și jocurile se mișcă foarte fluid. Tehnologia Samsung este suficient de inteligentă pentru a reduce rata de reîmprospătare atunci când faceți ceva mai puțin dependent de grafică, cum ar fi verificarea e-mailului sau alte lucruri mai simple.


Software, hardware și modul Flex pe Fold-ul pliabil Samsung

Software. Galaxy Z Fold 2 are procesorul Qualcomm Snapdragon 865+ și sistemul de operare Android 10 cuplat cu interfața Samsung One UI 2.5. Acest procesor este disponibil pe toate piețele! Trebuie să menționăm că sistemul de operare și interfața se simt diferit față de orice alt smartphone emblematic Android. Totul se simte puțin mai lin și mai rapid. Puteți ajusta diferitele dimensiuni ale panourilor sau puteți trage aplicații între ele apăsând lung un indicator în partea de sus a fiecărei aplicații. Puteți începe o activitate pe ecranul exterior și apoi deschideți telefonul pentru a o continua la interior.

Samsung vă permite să setați un aspect de tabletă la nivel de sistem, ceea ce înseamnă că sunt câteva aplicații care au fost special codificate pentru a le vedea și vă vor oferi un aspect optimizat cu file sau panouri. Mai multe aplicații vor face acest lucru atunci când rotiți Z Fold 2 lateral.

O mulțime de aplicații arată grozav pe ecranul mare, inclusiv browsere, lectură, videoclipuri, jocuri, hărți și așa mai departe. Galaxy Z Fold 2 are o memorie RAM de 12GB, care este mai mult decât suficientă pentru orice faceți pe acest telefon. Spațiul de stocare este de 256 / 512GB care nu poate fi extins, ceea ce este în regulă. Smartphone-ul este foarte rapid în toate și are o durată de viață decentă a bateriei.

Samsung a promis pentru acest smartphone trei ani de actualizări majore pentru Android și patch-uri de securitate lunare. Ca software credem că Samsung mai are puțin de lucru pentru a adapta aplicații la acest tip de telefon pliabil.


Un smartphone cu un hardware mai robust decât am crezut

În materie de hardware Samsung a făcut tot posibilul să facă pe Galaxy Z Fold 2 mai robust decât originalul Fold. Și a reușit acest lucru. Este și se simte extrem de solid! Hardwareul este superior seriei Galaxy S20 și Galaxy Note 20, dar și multor tablete.

Când este închis, este un dispozitiv înalt, îngust și gros – nu mai gros decât două smartphone-uri obișnuite. Acest telefon pliabil alungit este destul de greu, peste 280 de grame. Afișajul este cu cu rame minime și fără crestături. În format tabletă, Z Fold 2 se simte destul de natural de utilizat, deși poate fi obositor dacă îl folosiți mai mult tip. Uneori o să aveți tendința să îl țineți ca pe o carte!

Smartphone-ul folosește două baterii împărțite între cele două jumătăți, totalizând o capacitate ușor mai mare de 4.500 mAh. Încărcarea rapidă este acceptată prin USB-C până la 25W sau fără fir prin Qi până la 11W. Are și încărcare inversă PowerShare de 4,5W.

Samsung Galaxy Z Fold 2 are cinci camere, inclusiv trei orientate spre spate, precum și una frontală de 10MP pe ecranul exterior și o a doua cameră frontală de 10 megapixeli pe ecranul interior. Nu are Jack de 3,5mm! Mai amintim aici și difuzoarele stereo AKG. Sunt excelente!


Un Flex Mode incredibil pe Samsung Galaxy Z Fold 2

Modul Flex pe acest smartphone pliabil merită abordat separat. Flex Mode oferă acestui telefon pliabil foarte multă versatilitate. Ideea este că puteți avea comenzi sau setări pe o parte a ecranului și conținut pe cealaltă pentru o productivitate maximă. În acest mod, jumătatea superioară a ecranului este dedicată conținutului, în timp ce jumătatea inferioară găzduiește comenzile. Avantajele sunt reale. Telefonul se poate deschide de la o gamă de cel puțin 75 până la 115°, ceea ce înseamnă că poate deveni propriul stand vertical sau orizontal, iar unele aplicații se pot schimba pentru a profita de noile dimensiuni.

Cu Google Duo în modul Flex puteți să setați telefonul într-o poziție asemănătoare unui laptop și să efectuați un apel video cu cealaltă persoană fără a fi nevoie să țineți dispozitivul. După ce ați făcut acest lucru o să vă doriți să îl faceți mereu.

Samsung spune că modul Flex este acceptat de mai multe aplicații Samsung, inclusiv aparat foto, apel video, galerie, player video, ceas și calendar. Samsung lucrează cu mai mulți dezvoltatori terți pentru a crea noi aplicații optimizate pentru Flex Mode.


Camerele foto și bateria

Există cinci camere în total pe Samsung Galaxy Z Fold 2 –  un modul format din trei camere de 12MP, împreună cu două camere selfie de 10MP pe fiecare ecran. Nu sunt lucruri de reproșat la aceste camere, cele existente își fac foarte bine treaba. Sunt camerele clasice Samsung, bune și sigure. Fotografiile sunt foarte bune, chiar dacă nu are cele mai performante camere Samsung, gen 108MP sau 64MP.

Există moduri foto Pro și video Pro pentru fotografii pentru înregistrări de calitate superioară. Ecranul exterior al lui Z Fold 2 servește ca vizor dacă atingeți butonul de comandă dreapta de pe ecran. Dar este ciudat să țineți telefonul în acest fel în timp ce faceți o fotografie și arată parcă ciudat dacă priviți prin ecran.

Bateria acestui smartphone pliabil are o capacitate de 4.500mAh și oferă o durată de viață pentru a trece foarte bine peste o zi intensă de utilizare. Ne așteptam la o baterie mai mare față de Galaxy Fold (4.380mAh). Durata de viață a bateriei nu este uimitoare, dar este mai mult decât bună pentru un telefon cu un ecran așa de mare. Puteți comuta manual rata de reîmprospătare a ecranului interior la 60Hz și, dacă intrați în modul de economisire a bateriei aveți o durată de folosire a telefonului mai lungă.


Conectivitate, senzori și SAR pe Samsung Galaxy Z Fold 2

În materie de conectivitate avem GPS, BEIDOU, GLONASS și sistemul de navigație european Galileo. Sunt la bord Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ax HE80 MIMO, 1024QAM, Bluetooth v 5.0 (LE peste 2Mbps), USB tip C 3.2 și NFC. NFC – Near Field Communication, permite smartphone-urilor să comunice între ele prin atingere sau apropiere, la o distanță mai mică de 10 cm. Foarte bun pentru toate tipurile de terminale de plată. Nu trebuie să uităm nici Ultra Wide-Band.

În ton cu alte smartphone-uri și Foldul cu numărul 2 este bine dotat în materie de senzori. Vedeți pe I❤️Samsung câți senzori sunt într-un smartphone și ce rol au! Galaxy Z Fold 2 are un senzor de amprentă capacitiv (lateral), accelerometru, giroscop, barometru, geomagnetic, senzor Hall, de proximitate și senzor de lumină ambientală. Are toți senzorii de care aveți nevoie, chiar și unii pe care, probabil, nu îi folosiți niciodată.

În general amintim și despre radiațiile emise de telefoane. SAR sau Specific Absorption Rate – Rata Specifică de Absorbție este foarte importantă. Este vorba despre radiațiile emise de telefon și absorbite de corpul nostru. În general telefonele Samsung excelează în acest domeniu și Fold 2 nu face excepție.

În UE cantitatea maximă de radiații emise, permisă de legislație, este de 2 W / kg. Samsung Galaxy Z Fold 2 are 0,86 W / kg pentru cap și 1,45 W / kg pentru corp. Nu sunt probleme în această privință.  


Pro și Contra

Pro:

 • Design premium
 • Afișajul frontal mare
 • Multitasking excelent
 • Modul Flex extrem de versatil
 • Rată mare de reîmprospătare
 • Interfață excelentă

Contra:

 • Fără IP68
 • Zoom limitat
 • Incomod când este închis
 • Scump
 • Camere mai slabe decât la smartphone-urile emblematice Samsung
 • Nu are slot pentru card microSD

Specificații Samsung Galaxy Z Fold 2

DisplayEcran principal: 7,6 inch QXGA+ Dynamic AMOLED 2X Display │ Infinity Flex Display │2208 x 1768 pixeli
Ecran secundar: 6,2 inch HD+ Super AMOLED Display │2260 x 816 pixeli
ProcesorSnapdragon 865+
Sistem de operareAndroid 10 asociat cu One UI 2.5
Memorie12GB de RAM │ 256GB sau 512GB de stocare
Camere fotoEcran spate:
12MP cu diafragmă f / 1,8
12MP ultra-wide cu f / 2,2
12MP telefoto cu f / 2,4
Ecran interior: Cameră selfie 10MP cu f / 2,2
Ecran exterior: Cameră selfie 10MP cu f / 2,2
Baterie4.500mAh │Încărcare rapidă de 25W │ Rapidă fără fir 11W │ Încărcare fără fir inversă 4,5W
Dimensiuni și greutatePliat: 68 x 159,2 x 16,8 mm
Depliat: 128,2 x 159,2 x 6,9 mm
Greutate: 282 grame
ConectivitateWi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ax HE80 MIMO, 1024QAM
Bluetooth v 5.0 (LE up to 2Mbps) │ USB tip C 3.2│ NFC
Locație: GPS │ Galileo │ Glonass │ BeiDou
Ultra WideBand
SenzoriSenzor de amprentă capacitiv (lateral) │ accelerometru │ barometru │giroscop │ geomagnetic │ senzor Hall │ proximitate │ senzor de lumină
AutentificareTip de blocare: model │ PIN │ parolă
Tip de blocare biometrică: senzor de amprentă │ recunoașterea feței
SecuritateSamsung Knox: monitorizare și protecție în timp real. Virus, prevenire malware. (Powered by McAfee)
Folder securizat: Spațiu securizat pe dispozitiv pentru a păstra conținut, precum aplicații, fotografii și videoclipuri, securizat prin scanarea amprentelor.
AudioBoxe Stereo │ Sunet surround cu tehnologie Dolby Atmos (Dolby Digital, Dolby Digital Plus incluse)
CuloriMystic Black │ Mystic Bronze
SAR0,86 W / kg (cap) │1,45 W / kg (corp)   

Întrebări frecvente (Î) și răspunsuri rapide (R) referitoare la Galaxy Z Fold 2

Întrebare (Î): Care sunt dimensiunile telefonului Galaxy Z Fold 2?

Răspuns (R): Pliat: 68 x 159,2 x 16,8 mm / Depliat: 128,2 x 159,2 x 6,9 mm

Î: Care este greutatea telefonului?

R: 282 grame.

Î: Ce procesor are Galaxy Z Fold 2?

R: Are procesorul Snapdragon 865+.

Î: Câtă memorie RAM are Samsung Galaxy Z Fold 2?

R: Are 12GB de memorie RAM.

Î: Spațiul de stocare poate fi extins pe Galaxy Z Fold 2?

R. Nu, nu poate fi extins.

Î: Ce versiune de Android are Galaxy Z Fold 2?

R: Vine cu sistemul de operare Android 10 și One UI 2.5.

Î: Are Galaxy Z Fold 2 Always on Display?

R: Da, are.

Î: Ce diagonală a ecranului are Galaxy Z Fold 2?

R: Ecranul interior are 7,6 inch iar ecranul exterior 6,2 inch.

Î: Ce rezoluție a ecranului are Galaxy Z Fold 2?

R: Ecranul interior are 2208 x 1768 pixeli iar ecranul exterior 2260 x 816 pixeli.

Î: Are Galaxy Z Fold 2 corpul din sticlă și metal?

R: Da, are corpul din sticlă cu rama laterală din aluminiu.

Î: Are Galaxy Z Fold 2 scaner de amprente în afișaj?

R: Nu, are scaner de amprente pe lateral.

Î: Z Fold 2 este rezistent la apă și praf?

R: Nu este certificat IP68 pentru rezistență la praf / apă.

Î: Ce raportul de aspect are ecranul lui Galaxy Z Fold 2?

R: Galaxy Z Fold 2 are un raport de aspect 5: 4, ecranul interior și 25: 9 ecranul exterior.

Î: Samsung Galaxy Z Fold 2 acceptă HDR10+?

R: Da, acceptă HDR10+.

Î: Samsung Galaxy Z Fold are mufa audio de 3,5 mm?

R: Nu, nu are mufa audio de 3,5 mm.

Î: Samsung Galaxy S20 are difuzoare stereo?

R: Da, are difuzoare stereo AKG.

Î: Galaxy Z Fold 2 are Dolby Atmos?

R: Da, are sunet Dolby Atmos.

Î: Câte camere are Galaxy Z Fold 2?

R: Are cinci camere. Trei de 12MP și două seflie de 10MP pentru fiecare ecran.

Î: Ce baterie are Fold 2?

R: Are o baterie de 4.500mAh.

Î: Samsung Galaxy Z Fold 2 are încărcarea wireless?

R: Da, are încărcare wireless de 11W.

Î: Are Galaxy Z Fold PowerShare?

R: Da, are PowerShare cu încărcare de 4,5W.

Î: În ce culori este disponibil Galaxy Z Fold 2?

R: Este disponibil în Mystic Black și Mystic Bronze.

Î: Ce sisteme de poziționare globală are Fold 2?

R: Are GPS, Galileo, Glonass și BeiDou.

REVEDEȚI PREZENTAREA
Samsung Galaxy Z Fold 2
samsung-galaxy-z-fold-2Tot ceea ce face Galaxy Z Fold 2, face cel puțin bine. Suntem încântați de acest smartphone, chiar dacă am notat și unele lucruri care mai pot fi îmbunătățite. Dar acest smartphone pliabil este o mostră din felul cum gândește Samsung telefoanele viitorului. Și este doar începutul!