Galaxy Z Fold 5 și Z Flip 5 cu certificare IP58 pentru rezistență la praf

176
Galaxy Z Fold 5 si Z Flip 5 posibil cu certificare IP58 pentru rezistenta la praf
Sursa foto: 9to5google.com

Durabilitatea telefoanelor pliabile a fost permanent în atenția Samsung. Acum aceste lucru este pe cale să devină realitate. Din câte se pare Samsung este în sfârșit pregătit să ofere rezistență la praf și apă (certificare IP58) pentru Galaxy Z Fold 5 și Galaxy Z Flip 5.

Telefoanele pliabile Samsung au făcut până acum pași importanți în ceea ce privește durabilitatea. Acolo unde Galaxy Fold original a cedat cu ușurință la praf și apă, Galaxy Z Flip și Galaxy Z Fold 2 au adus unele îmbunătățiri. Apoi Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3 au venit cu un nivel cu totul nou, oferind rezistență la apă. Samsung Galaxy Z Fold 4 și Galaxy Z Flip 4 au venit cu certificare IPX8. Acum rezistența la praf și apă va fi disponibilă pe Fold 5 și Flip 5 cu o certificare IP58.

Modelele anterioare au folosit perii în balama pentru a evita pătrunderea prafului înăuntru, ceea ce s-a dovedit relativ eficient, dar adevărata rezistență la praf este o treabă grea. Ne gândim mai ales având în vedere că telefoanele pliabile Samsung anterioare au avut un decalaj între cele două părți atunci când telefonul este pliat.

Certificare IP58 pe Galaxy Z Fold 5 și Flip 5

Potrivit lui @chunvn8888, via 9to5google, Fold 5 și Flip 5 vor fi rezistente la praf și apă cu certificare IP58. Galaxy Z Flip 4 și Galaxy Z Fold 4 au certificare doar IPX8. Acel „5” este important pentru că este prima dată când apare în certificarea dispozitivele pliabile Samsung. Acest număr 5 înseamnă că dispozitivul are protecție la praf. Praful poate pătrunde doar în cantități extrem de mici și nu afectează funcționarea dispozitivului.

IP – Ingress Protection măsoară unui dispozitiv împotriva pătrunderii prafului și apei. Cel mai înalt grad de protecție este IP69K. Un dispozitiv certificat IP69K rezistă 30 de secunde la jeturi de apă cu temperatura de 80°C și presiunea de 100 bari.

Majoritatea smartphone-urilor moderne vin cu rezistența la praf și apă IP68, dar pliabilele Samsung sunt puțin în urmă. Cauza este naturii pieselor mobile folosite pentru plierea acestor telefoane. Totuși, noua certificare este un mare pas înainte pentru pliabilele Samsung.

Cu toate acestea, rezistența la praf pentru un telefon pliabil nu este adusă pe telefoanele pliabile în premieră de Samsung. Recent lansate, Motorola Razr și Razr+ a adus un rating IP52 ambelor dispozitive pliabile. Chiar dacă sunt la fel de rezistente la praf, nu au același nivel de protecție împotriva apei. Cu toate acestea, Samsung învinge pe toată lumea de pe piață cu această certificare IP58. Alte  dispozitivele pliabile de ultimă generație, cum ar fi Huawei Mate X3, Oppo Find N2/Flip și Xiaomi Mix Fold 2, fie nu au deloc rating IP sau doar IPX8 în cazul Huawei.

Samsung va lansa pe Fold 5 și Flip 5 în 26 iulie, cu vânzări la 10 zile de la lansare.