Samsung Galaxy Z Fold 4 – Preț, Păreri și Specificații

1402
Samsung Galaxy Z Fold 4 – Preț, Păreri și Specificații

De obicei Samsung ne uimește cu fiecare lansare de telefon emblematic. Așteptările sunt și mai mari când este vorba despre o lansare a unui telefon emblematic pliabil. Samsung Galaxy Z Fold 4 este cel mai bun de pe piață. Are un ecran interior superb, excelent pentru videoclipuri, jocuri și lucru, funcții foarte bine optimizate pentru multitasking, un ecran exterior la nivelul unui telefon emblematic, cinci camere și un design rezistent la apă. Astfel aveți în buzunar atât un smartphone puternic, cât și o tabletă de 7,6 inch. Sigur că prețul îl face ușor prohibitiv pentru mulți cumpărători.

Samsung Galaxy Z Fold 4 are o mulțime de caracteristici grozave care îl fac o achiziție tentantă chiar și la prețul său mare. Fold-ul are camere mai bune, cu un zoom mai performant, o durată de viață mai bună a bateriei, un accent reînnoit pe multitasking și multe altele. Unele trucuri software noi și câteva culori noi adaugă, de asemenea, un plus experienței utilizatorului.

Pentru această recenzie am folosit un Galaxy Z Fold 4 furnizat de MSL The Practice România. Le mulțumim!


Specificațiile importante la Galaxy Fold 4

• Ecran: pliabil de 7,6 inch și ecran exterior de 6,2 inch

• Procesor: Snapdragon 8+ Gen 1

• Sistem de operare: Android 12L

• Memorie: 12GB RAM / Stocare 256 /512GB/1TB

• 5 camere foto: 50 + 12 + 10MP spate | 4MP in-display, cameră selfie de 10MP exterior

• Rezistență la apă: IPX8


Samsung Galaxy Z Fold 4: Design

Cu Galaxy Z Fold 4, Samsung a făcut câteva mici modificări de design care au de fapt un impact mare asupra experienței generale. Ecranul exterior și cel interior sunt puțin mai mari decât cele de pe Galaxy Z Fold 3. Afișajul capacului este cu 2,7 milimetri mai lat decât același afișaj de pe Z Fold 3. Și afișajul interior este cu 3 milimetri mai lat. Nu este o schimbare mare, dar se simte în utilizarea zilnică față de Galaxy Z Fold 4. Ambele ecrane de pe Z Fold 4 oferă o rată de reîmprospătare de 120 Hz, o caracteristică importantă pentru cei care joacă mult sau navighează frecvent prin e-mailuri lungi sau prin aplicații de social media.

Pe marginea dreaptă a telefonului se află un senzor de amprentă care funcționează ca buton de pornire și comutator de volum. Există, de asemenea, un port USB-C pe marginea de jos a lui Galaxy Z Fold 4 pentru încărcare și transfer de date. Există trei culori disponibile pe Fold 4: Gri-verde, Phantom Black și Bej. Culoarea Burgundy Red este disponibilă doar pe site-ul Samsung.

Denivelarea camerei de pe Galaxy Z Fold 4 este mai mare pentru a face loc noii camere principale de 50MP. Balamaua este mai rafinată pe modelul Galaxy Z Flip 4, ocupând mai puțin spațiu decât înainte.

În general, aceste modificări aparent mici contribuie la o îmbunătățire vizibilă a confortului. Z Fold 4 este mai plăcut de ținut în mână decât Samsung Galaxy Z Fold 3 și oferă o tastatură mai largă atunci când tastați cu afișajul frontal. Combinat cu cadrul pătrat, Z Fold 4 se simte semnificativ diferit față de predecesorul său atunci când este ținut unul lângă celălalt.


Display: Samsung Galaxy Z Fold 4

De obicei majoritatea utilizatorilor își petrec cea mai mare pare a timpului pe ecranul principal la un telefon pliabil. Pe Galaxy Z Fold 4 ecranul principal de 7,6 inch (19,30 centimetri). Are rezoluție mare, luminozitate mai mare și rata de reîmprospătare ridicată, este fantastic. Este peste ecranul lui Fold 3. Samsung susține că ambele ecrane, interior și exterior, au o luminozitate peste 1.000 de niți, mai mult decât dublu față de cele 422 niți pe modelul Fold 3. Ecranul exterior Dynamic AMOLED are diagonala de 6,2 inch (15,75 cm) și rata de actualizare de 120Hz.

Nu vă lăsați înșelați de ecranul de 6,2 inch, deoarece este înalt și mai îngust. Are un raport de aspect de 23,1: 9 și oferă o experiență de vizualizare oarecum limitată în comparație cu un ecran clasic de smartphone de 6,2 inch. În ciuda acestui lucru puteți face orice doriți pe acest ecran.

Datorită balamalei mai subțiri și modificărilor subtile ale dimensiunilor, afișajul intern este acum ceva mai lat, probabil datorită noii balamale, dar rămâne la 7,6 inch. Ecranul este incredibil pentru multitasking și în general pentru tot ce faceți pe ecran. Poate de criticat doar cuta ușor vizibilă, dar nu incomodează cu nimic lucru pe ecran. Datorită Gorilla Glass Victus+, ambele ecrane sunt mult mai durabile decât în trecut, iar ecranul principal este cu 45% mai durabil decât pe Fold 3. Acest lucru dă un sentiment de puțină liniște atunci când îl utilizați în mișcare.

Trebuie să amintim aici de Flex Mode. Acesta vă ajută să poziționați jumătate din ecranul principal așa cum ați face cu capacul unui laptop.

Apoi aveți la dispoziție un trackpad, care poate fi folosit cu două degete. Când este activat, puteți răsfoi partea superioară a Fold 4 atingând, glisând, derulând și chiar ciupind în și în afara trackpad-ului virtual.


Procesor, memorie și software pe Galaxy Z Fold 4

Samsung Galaxy Z Fold 4 are la bord un procesor extraordinar: Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 (4 nm). Este extrem de capabil, nu are egal pe telefoanele mobile la jocuri, aplicații sau orice aruncați pe telefon. Este foarte puternic. Telefonul este livrat cu Android 12L cu Samsung One UI 4.1.1. A fost actualizat deja la Android 13 și One UI 5.0. Google a lansat Android 12L ca o versiune specială pentru dispozitivele Android cu ecran mai mare, cum ar fi telefoanele pliabile și tabletele. Ca memorie Fold 4 este livrat cu 12GB memorie RAM și 256 / 512GB / 1TB. Aveți la dispoziție memorie și stocare încât nu veți reuși să o folosiți. Nu veți avea probleme cu orice stocați pe telefon. Împreună cu Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 (4 nm) și memoria aferentă aveți practic la dispoziție un mini laptop.

Cea mai notabilă adăugare la Android 12L pe care o veți observa este că Z Fold 4 are o bară de activități în partea de jos a ecranului. 

Bara de activități seamănă foarte mult cu bara de activități din Windows 11. Vă oferă un loc unde să vă păstrați aplicațiile preferate sau cele mai utilizate și să le aveți întotdeauna prezente și gata de deschidere. Această bară de activități a schimbat complet modul de folosire a lui Fold 4. Poți deschide rapid oricare dintre aplicații ale pe ecran complet cu o simplă atingere, să tragi și să plasezi una dintre ele pe fiecare parte a ecranului principal pentru a începe multitasking-ul.

Pe lângă bara de activități, acest dispozitiv are și câteva avantaje notabile față de o versiune non-L a Android 12. De exemplu, anumite aplicații au comenzile plasate în partea stângă a afișajului (Fotografii, Facebook etc.) în loc de pe partea de jos.


Camere foto și baterie pe Samsung Galaxy Z Fold 4

Z Fold 4 are camere foarte bune, un pas mare față de modelul Galaxy Z Fold 3. Camera principală este de 50MP, cu diafragma f/1,8. Este foarte bună pentru fotografii, inclusiv la fotografiile de noapte. Are, de asemenea, o cameră cu teleobiectiv de 10MP cu zoom optic 3X. Imaginile înregistrate sunt destul de bune, deși zoom-ul nu este la nivelul modelului Galaxy S22 Ultra, cu zoom-ul său optic de 10X. Galaxy Z Fold 4 are o cameră frontală de 10MP pentru selfie, de care nu vă puteți plânge și o cameră selfie de 4MP in-display. Este o cameră în regulă, dar nu grozavă.

Fold-ul impresionează la fotografiile de noapte, scoate în evidență luminozitatea în scenele și peisajele întunecate, software-ul făcând o mare parte din lucrul greu aici. Pentru fotografiile în medii luminoase și bine luminate, camera de 50 MP este excelentă, veți realiza fotografii incredibile. Toate detalii și culorile sunt foarte naturale. Unde avem de criticat este camera zoom și camera selfie de sub ecranul interior. Sunt bune, vă puteți folosi lejer de ele, dar nu sunt la nivelul uni telefon emblematic.

Galaxy Z Fold 4 are o baterie din două parți pentru un total de 4.400 mAh. Are încărcare rapidă 25W, încărcare rapidă wireless de 15w și încărcare inversă de 4,5W. Este identică cu bateria din Z Fold 3, dar pentru o viață mai bună a bateriei lucrează noul procesor și software-ul telefonului. Am fi vrut să vedem o baterie cu o capacitate de 5.000 mAh și încărcare rapidă mai mare.

În utilizarea zilnică am trecut peste o zi de folosire intensă, cu absolut tot ce ține de utilizarea telefonului. Filme, muzică, aplicații, mass-media și lucru pe telefon. Da, trece peste o zi. La o folosire mai lejeră ajunge la o zi și jumătate.


Senzori, conectivitate, audio și certificare

În materie de senzori și conectivitate aveți pe Fold 4 tot ce vreți și ce nu vreți. Nu ne putem plânge de nimic. Mai trebuie să amintim și S Pen-ul care poate fi folosit pe acest mic laptop. Nu vine cu unul în cutie, dar costă aproximativ 40 de euro cumpărarea unuia original de pe piață. Este foarte util pentru productivitate, nu numai pentru note, desen sau diferite mâzgăleli.

Nu ne putem plânge nici de nivelul de radiații emise de acest telefon. Ca de obicei la toate telefoanele Samsung, acestea se încadrează în normele europene. SAR pe Samsung Galaxy Z Fold 4 este de 0,96 W/kg pentru cap și  0,92 W/kg pentru corp. Scriem de multe ori despre nivelul de radiații emis de un telefon, tabletă sau smartwatch și absorbit de corp. Este foarte important și ar trebui luat în calcul atunci când cumpărați un dispozitiv.

Nici pe partea audio nu avem ce comenta, ca de obicei difuzoarele stereo AKG sunt excelente. Telefonul are și certificare pentru rezistență la apă IPX8, rezistă până la 1,5 metri de apă timp de 30 de minute.


Scurte concluzii

Samsung Galaxy Z Fold 4 este un telefon uimitor care poate fi utilizat confortabil și ca un telefon obișnuit. Designul, calitatea construcției și finisajul sunt de super-top. Nu are rival în categoria telefoanelor pliabile pe piață. Dacă aveți mijloacele necesare pentru a vă permite un Galaxy Z Fold 4 și nu vă deranjează greutatea, cumpărați unul imediat.

Galaxy Z Fold 4 este cel mai versatil gadget pe care îl puteți cumpăra. Poate că nu este cel mai bun la fiecare sarcină, dar se poate transforma între factorii de formă mai bine decât orice altceva. Fold 4 este foarte bun la apeluri, mesaje, fotografii, aplicații, jocuri, se conectează la rețele celulare de mare viteză – practic face totul mai bine decât orice alt smartphone.

Galaxy Z Flip 4 este foarte bun pentru muncă, dar și pentru joacă. Poate cel mai important, Samsung a promis o mulțime de actualizări de software pentru acest telefon. Este setat să primească 4 ani de actualizări ale sistemului de operare și 5 ani de actualizări de securitate.


Caracteristici și specificații Samsung Galaxy Z Fold 4

EcranEcran intern: 7,6 inch Dynamic AMOLED 2X |Rezoluție 1812 x 2176 pixeli | Rata de actualizare 120 Hz | HDR10+ | Luminozitate 1.200 niți
Ecran extern: 6,2 inch | Dynamic AMOLED 2X | Rezoluție 904 x 2316 pixeli | Rata de actualizare 120 Hz | Raport de aspect 23,1 :9 | Corning Gorilla Glass Victus+
ProcesorQualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 (4 nm)
OSAndroid 12L | One UI 4.1.1 / A primit Android 13 și One UI 5.0
Memorie12GB de RAM | 256GB / 512GB / 1TB
SIMNano-SIM și eSIM sau Dual SIM (2 Nano-SIM și eSIM, dual stand-by)
Camere fotoSpate:
50MP cu diafragma f/1,8 (lată) | Dual Pixel | PDAF | OIS
10MP cu f/2,4 (telefoto) | PDAF | OIS | zoom optic 3x
12MP cu f/2,2, (ultra-wide) 123˚
Cameră selfie ecran exterior: 10MP cu deschiderea f/2,2
Cameră selfie ecran interior in-display: 4MP cu diafragma f/1,8
ConectivitateWi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6e | Dual-band | Wi-Fi Direct | Hotspot | Bluetooth 5.2 | A2DP | LE |aptX HD | GPS | GLONASS | GALILEO | BDS | NFC | USB Tip-C 3.2 |USB On-The-Go
Baterie4.400 mAh | Încărcare rapidă 25W |Încărcare rapidă wireless 15W | Încărcare wireless inversă 4,5W
SenzoriAmprentă (montată lateral) | Accelerometru | Giroscop | Proximitate | Busolă | Barometru | Senzor de lumina |Senzor Hall
Caracteristici specialeS Pen Comenzi și dictare în limbaj natural Bixby
Samsung DeX (suport pentru experiență desktop)
Samsung Pay (certificat Visa, MasterCard)
Suport pentru bandă ultralargă (UWB)
SecuritateTip de blocare: model | PIN | parolă
Tip de blocare biometrică: amprentă | recunoaștere facială
Dimensiuni și greutateDeschis: 155,1 x 130,1 x 6,3 mm
Pliat: 155,1 x 67,1 x 14,2 – 15,8 mm
Greutate: 263 grame
AudioDifuzoare stereo AKG | Dolby Atmos | Audio pe 32 de biți/384 kHz
CuloriGraygreen | Phantom Black | Beige | Burgundy
CertificareRezistent la apă IPX8 (până la 1,5 m timp de 30 de minute)
SAR0,96 W/kg (cap) | 0,92 W/kg (corp)
REVEDEȚI PREZENTAREA
Galaxy Z Fold 4
galaxy-z-fold-4Galaxy Z Fold 4 este cel mai bun pe piața telefoanelor pliabile, unde nu are concurență pe măsură. Este mai puternic și mai capabil decât Galaxy Z Fold 3 de anul trecut și are numeroase avantaje chiar și față de Galaxy Z Flip 4. Dacă doriți cel mai bun telefon pliabil de pe piață acum, acesta este Samsung Galaxy Z Fold 4.