Galaxy Z Fold 5 și Galaxy Z Flip 5 vor fi mai ușoare ca niciodată

188
Galaxy Z Fold 5 si Galaxy Z Flip 5 vor fi mai usoare ca niciodata
Sursa foto: via techradar.com

Detaliile despre următoarele pliabile Samsung – Galaxy Z Flip 5 și Galaxy Z Fold 5 – apar în ritm tot mai mare. Lansarea celor două telefoane pliabile este preconizată în august, alături de alte dispozitive Samsung Galaxy. Acum, o informație confirmă zvonurile anterioare care sugerează că o mare schimbare va fi la ecranul exterior la Flip 5.

Cele mai recente scurgeri vin prin intermediul cunoscutului tipster Ice Universe, fost angajat Samsung. Acesta a postat pe Twitter date privind dimensiunile și greutatea viitoarelor telefoane pliabile. Această postare nu abundă în detalii, dar confirmă mai multe din informațiile anterioare din ultimul timp.

Dacă aceste dimensiuni sunt corecte, ar însemna că Galaxy Z Flip 5 va avea un ecran exterior mult mai mare decât cel de 1,9 inch (4,83 cm) aflat pe Galaxy Z Flip 4. Și, dacă este adevărat, va face interacțiunea cu aplicațiile și widget-urile o experiență mult mai ușoară și mai plăcută decât este în prezent pe afișajul relativ mic al lui Flip 4.

Scade greutatea la Galaxy Z Flip 5 și Fold 5

Potrivit TechRadar, care citează sursa sus amintită, cele două modele pliabile Samsung din 2023 sunt de așteptat să cântărească 254 grame (Fold 5), respectiv 187 grame (Flip 5). Dacă este exact, asta ar însemna că Galaxy Z Fold 5 ar fi puțin mai ușor, în comparație cu Galaxy Z Fold 4 de 263 grame. De fapt va fi cel mai ușor Fold de la Samsung de până acum.

În privința telefoanelor pliabile, fiecare mică schimbare de greutate contează. Ca atare, este logic ca producătorii să lucreze design în încercarea de a crea dispozitive cu adevărat atractive. Se pare că nu vom vedea o mare diferență între Galaxy Z Fold 5 și predecesorul său. Dar, ecranul exterior mult mai mare de pe Z Flip 5 va face o mare diferență în utilizarea de zi cu zi.

Android 14 este a paisprezecea lansare majoră a Android. Android 14 se bazează pe munca depusă în Android 12L și Android 13 pentru a accepta tablete și factori de formă pliabili. Prima versiune beta a fost lansată pe 8 februarie 2023.

Sperăm că Samsung poate oferi o experiență mai bună și mai puternică împreună cu Android 14 pe viitoarele telefoane pliabile. Despre Android 14 sunt informații că va fi mult mai bine adapta pentru telefoane pliabile. Dacă acum avem Android 12L, sunt informații că nu va exista Android 13L. În schimb, Android 14 va fi mult mai bine adaptat factorului de formă pliabil. În acest fel ar putea fi un pas mare ca telefoanele pliabile să devină telefoanele de bază pentru un număr tot mai mare de consumatori.

Se așteaptă ca ambele pliabile să fie lansate în același timp la evenimentul anual Samsung Galaxy Unpacked din august.