Ce este sistemul de operare Android 12L și ce dispozitive îl acceptă?

423
Ce este sistemul de operare Android 12L
Sursa foto: Google.com

Experiența cu ecranul mare a sistemului de operare Android a lăsat întotdeauna mult de dorit. Experiența slabă a utilizatorului și lipsa de aplicații optimizate pentru ecrane mari au fost printre principalele motive pentru care tabletele Android nu au fost foarte atractive. Dar apoi a sosit pandemia de COVID-19, iar vânzările de tablete au crescut. Google și-a dat seama că experiența Android se află în spatele concurenței și a decis să facă ceva în acest sens și a lansat sistemul de operare Android 12L.

După lansarea lui Android 12 în 2021, compania a anunțat Android 12L. Cu acesta Google a promis că va optimiza sistemul de operare pentru cele mai bune tablete Android și dispozitive pliabile. Deci, ce este Android 12L, cum diferă de Android 12 obișnuit și cum puteți instala noul sistem de operare pe dispozitivele cu ecran mare? Litera „L” din numele Android 12L înseamnă „Large screens”

Prin ce diferă Android 12L de Android 12?

Android 12L este un sistem de operare pentru tablete, cu suport mai bun pentru multi-tasking, widget-uri reproiectate și alte optimizări care valorifică spațiul suplimentar al ecranului. Scopul său principal este de a face multitasking mai ușor pe dispozitivele Android cu ecran mare prin introducerea unei bare de activități.

Android 12L este proiectat pentru tablete și dispozitive pliabile precum Samsung Galaxy Z Fold 4 și tablete precum seria Samsung Galaxy Tab S7 sau Galaxy Tab S8, în timp ce Android 12 este optimizat pentru smartphone-uri. Aceasta înseamnă, de asemenea, că telefonul dvs. Android nu va primi actualizarea Android 12L. În schimb, va trece direct la Android 13.

În septembrie sistem de operare Android 11 are cea mai mare cotă de piață cu 27,96%. Este urmat de Android 12 cu o cotă de piață de 23,58%. Urmează Android 10 cu 20,98%, Android 9 Pie cu 10,54% și Android 8 Oreo cu 5,48%.

Android 12L aduce și modificări ale notificărilor pe tablete și telefoane pliabile, conform AndroidPolice. Dispozitivele cu ecrane late vor avea două coloane separate în nuanța de notificare. În stânga, veți găsi bara de setări rapide și veți vedea umbra Notificare în partea stângă. Anterior, nuanța Notificare era o singură coloană și era similară cu ceea ce ați găsi pe un telefon. O nuanță de notificare divizată vertical are sens pe un afișaj cu ecran lat.

Sistemul de operare Android 12L adaugă o bară de activități pentru a face multi-taskingul mai ușor. Funcția este activată în mod implicit pe tablete și dispozitive pliabile. Bara de activități, situată în partea de jos a ecranului, vă permite să lansați rapid aplicații în modul ecran divizat sau multi-tasking. De asemenea, puteți utiliza bara de activități pentru a comuta rapid între aplicațiile deschise.

Design adaptiv și compatibilitate simplificată a aplicațiilor cu Android 12L

Design adaptiv. Android 12L este mai mult decât o simplă revizuire a sistemului de operare. De asemenea, adaugă un design adaptiv – Adaptive design. Aceasta este o caracteristică care vă permite să vizualizați aplicațiile una lângă alta în loc să încărcați o pagină nouă. Aplicația Setări este o ilustrare perfectă a designului adaptiv în acțiune. În el, câmpurile primare apar în jumătatea stângă a ecranului. Când atingeți o setare, veți vedea opțiuni suplimentare desfășurate în partea dreaptă a ecranului.

Ecranul de blocare pe Android 12L vă permite să introduceți modelul de securitate într-o parte în loc să fie scalat pe afișaj, așa cum ar fi pe un telefon – grozav dacă utilizați o tabletă mare în modul peisaj și nu o puteți pune imediat jos pentru a introduce un model sau o parolă în mijlocul afișajului.

Compatibilitate simplificată a aplicațiilor. Compatibilitatea aplicațiilor face un salt uriaș înainte în Android 12L. Aplicațiile nu se mai întind și nu se mai scalează pentru a umple ecranul. În schimb, Android 12L are un mod de compatibilitate pentru aplicațiile vechi pentru smartphone-uri. Modul de compatibilitate rulează orice aplicație neoptimizată într-o vizualizare în fereastră, cu un raport de aspect pe care aplicația îl poate gestiona, oferind utilizatorilor un compromis solid atunci când o aplicație nu va juca bine. Android 12L forțează, de asemenea, toate aplicațiile să fie redimensionabile și extinde suportul pentru multi-tasking la aplicații care nu l-a permis înainte.

Modificări ale ecranului de pornire. Android 12L modifică, de asemenea, ecranul de pornire pentru a profita de tableta masivă și ecranele pliabile. Grilele de pictograme mai dense sunt disponibile pe ecranul de pornire Android 12L. Aceasta înseamnă că puteți ajusta în continuare câte pictograme să aveți pe ecran și, poate mai important, câte widget-uri puteți încadra pe ecranul de pornire.

Ce dispozitive acceptă sistemul de operare Android 12L și cum pot instala?

Ce dispozitive acceptă Android 12L. Google a lansat sistemul de operare Android 12L pe dispozitivele sale Pixel. Tabletele Android și dispozitivele pliabile de la Lenovo, Microsoft vor primi și ele actualizarea, dacă nu au primit-o deja. Mai multe tablete și telefoane pliabile Samsung au primit, de asemenea, actualizarea în ultima perioadă.

Samsung a fost până acum în fruntea acestei actualizări. Pe lângă seriile Galaxy Tab S7 și Galaxy Tab S8, amintite mai sus, au primit Android 12L și seria Galaxy Tab S6. Și alte tablete Samsung din seriile anterioare vor primi noul sistem de operare Android 12L însoțit de interfața Samsung One UI 4.1.1.

După ce Galaxy Z Fold 4 și Galaxy Z Fold 3 au primit Android 12L și One UI 4.1.1 și dispozitivele pliabile precedente, Galaxy Z Fold 2 și Galaxy Fold original, vor primi noul sistem de operare. Samsung și-a făcut propriile modificări în bara de activități. Afișează până la opt aplicații și puteți salva o pereche de aplicații pentru a le deschide direct în vizualizarea pe ecran divizat.

Cum puteți instala Android 12L? Google a lansat actualizarea Android 12L pentru dispozitivele Pixel în martie 2022. Pe tabletele și dispozitivele pliabile Samsung, navigați la Setări -> Actualizare software -> Descărcare și instalare. Dispozitivul dvs. Galaxy verifică și descarcă automat cea mai recentă actualizare disponibilă.

Android 12L este diferit de Android 13. Aceasta din urmă este o versiune normală a Android pe care o vor primi toate dispozitivele, inclusiv tabletele și dispozitivele pliabile. De asemenea, va include toate modificările care fac parte din Android 12L.

Cu Android 12L, Google s-a concentrat pe optimizarea aplicațiilor sale pentru ecranul mare. Lista aplicațiilor Android optimizate pentru tablete a crescut mult în 2022. În acest fel experiența pe o tabletă Samsung este cu mult superioară față de ultimii ani.