Galaxy Z Fold 6 și Flip 6 vor fi lansate cu funcții extinse Galaxy AI

98
Noi funcții Galaxy AI pe viitoarele pliabile
Sursa foto: via samlover.com

Cu seria Galaxy S24 compania Samsung a surprins lumea cu un pachet puternic de instrumente AI numit Galaxy AI. Toate funcțiile de inteligență artificială introduse de Samsung cu Galaxy A24, Galaxy S24+ și Galaxy S24 Ultra au fost foarte bine primite, cele trei modele se vând foarte bine pe toate piețele din lume.

Dar Samsung vrea mai mult, compania are în plan să-și extindă facilitățile Galaxy AI. Recent, tocmai a dezvăluit un brevet pentru o funcție AI care va rezuma documente. Gigantul tech sud-coreean a primit un brevet pentru noi funcții AI pentru a rezuma documente pe baza comportamentului deja învățat. Prin acest pas, se pare că Samsung este interesat activ să controleze industria instrumentelor AI.

Potrivit SamLover, Samsung este de așteptat să aplice acest nou brevet pentru tehnologia de rezumare a documentelor AI pe Galaxy Z Flip 6 și Fold 6. Samsung a solicitat acest brevet la sfârșitul lunii februarie la KIPRIS în Coreea de Sud. Brevetul are titlul „Dispozitiv electronic pentru furnizarea de informații rezumative folosind un model de învățare cu inteligență artificială și metoda de control a acestuia”.

Scopul acestei funcții este de a introduce o tehnologie care ajută atunci când o întrebare este adresat unui dispozitiv Galaxy. Imediat Galaxy AI o inspectează, oferă mai multe documente conexe, identifică interesele utilizatorului și apoi oferă un rezumat de personalizare.

Documentația care însoțește cererea de brevet arată că Samsung oferă mai multe rezumate de informații privind interogările de căutare din informațiile din istoricul utilizării. Detaliul istoric al utilizării include câteva puncte cheie. De exemplu: preferințele utilizatorilor, înclinațiile politice și nivelurile de cunoștințe compuse în timp ce utilizatorul folosește telefonul/tableta. De asemenea, este de așteptat ca Samsung să adauge noua funcție la Galaxy AI, „Samsung Gauss”, acum în seria Galaxy S24, precum și la seria Galaxy Book 4.

Numele Gauss folosit de Samsung vine de la Carl Friedrich Gauss, unul dintre cei mai mari oameni de știință germani. La 10 ani rezolva probleme de analiză superioară și cunoștea limbile clasice (latină, greacă) și moderne (engleză, franceză, italiană, spaniolă).

Samsung va lansa în curând următoarea generație de dispozitive pliabile, Galaxy Z Fold 6 și Galaxy Z Flip 6.  Ambele modele vor avea caracteristici Galaxy AI. Potrivit informațiilor, această tehnologie de rezumare AI ar putea face Flip 6 și Fold 6 mai puternice și mai rafinate.

Pentru o mai bună înțelegere, Samsung a oferit și un exemplu interesant în care AI poate rezuma articole. „Dacă un utilizator introduce un articol pe tema „Agendă pentru summit-ul Coreea de Sud – SUA”, și comandă „rezumă scurt și neutru”, AI ar rezuma cuvinte cheie precum „Coreea de Nord, nuclear, rachetă, Coreea de Sud – exerciții militare americane”. Iar dacă comanda este „să rezume lung și negativ”, AI ar rezuma articolul să spună: „Neînțelegerile dintre Coreea și SUA cu privire la soluțiile nord-coreene ar putea arunca o umbră asupra viitorului summit Coreea – SUA.”