Uluitor – fotografie a planetei Saturn făcută cu un Galaxy S8

1179

Sud-africanul Grant Petersen un astrofotograf, a realizat o fotografie fascinantă a gigantei planete Saturn. Nimic neobișnuit până aici, numai că Peterson a făcut această fotografie cu un telefon Samsung Galaxy S8! Totuși, în acest scop a folosit și un telescop Dobosnian de 8 inch, un telescop relativ ieftin, dar mare și puternic, un adaptor pentru a-l conecta la un obiectiv și un ocular.

Fotografiile au fost făcute de la lângă Johannesburg, Africa de Sud și rezultatul este fascinant cel puțin, conform SamMobile. Petersen a înregistrat imaginea uimitoare apoi a împărțit-o pe Twitter pentru ca toată lumea să o vadă. Imaginea prezintă cea de-a doua cea mai mare planetă din Sistemul Solar chiar înainte de a trece în spatele Lunii, dimineața în zori. În 29 martie, Saturn și Luna s-au aliniat perfect, aproape să se atingă pe cerul nopții. Acest eveniment relativ obișnuit, dar ușor de pierdut, se numește conjuncție.

Calitate extraordinară a camerelor foto de pe Galaxy S8

Această fotografie nu face decât să demonstreze calitatea și capacitatea camerelor foto Samsung și în special a celor aflate pe Samsung Galaxy S8. Am spus-o și altădată și ne repetăm, Galaxy S8 este unul dintre cele mai performante și iubite smartphone-uri Samsung. Vedeți review-ul lui Galaxy S8 pe iLoveSamsung.

Samsung Galaxy S8 are un ecran Infinity Display AMOLED Quad-HD de 5,8 inch. Galaxy S8 are la spate, camera folosită la fotografierea conjuncției Luna/Saturn, o cameră de 12 MP, cu diafragma f/1.7 cu OIS. Este o cameră excelentă, de încredere, versatilă și obține fotografii ce necesită puțin sau deloc să fie editate.

Saturn este a șasea planetă de la Soare și a doua ca mărime din Sistemul Solar, după Jupiter. Numele vine de la zeul roman al bogăției și recoltei Saturnus. Saturn are nevoie de aproximativ 29 de ani și 166 de zile pentru a se roti în jurul Soarelui. Saturn are 62 de sateliți naturali!

Pentru a realiza imaginea, Petersen a înregistrat un film de 60 fps (cadre pe secundă), prin intermediul camerei din spate a lui Galaxy S8. Apoi a procesat clipul, lucru ce a permis transformarea cadrelor video într-o imagine mai clară. Aceeași sistem este folosit și de NASA pentru a fotografia atât evenimente astronomice majore, cât și minore, cum ar fi o cometă sau alte fotografii făcute de pe Stația Spațială Internațională.

Planeta Saturn se află la 1,4 miliarde de kilometri de Pământ. Ceea ce este mai impresionant, este fotografia pe care Petersen a făcut-o și care arată cât de mică este Saturn atunci când este văzută de pe Pământ. În realitate este cea de-a doua cea mai mare planetă din sistemul solar, așezată în spatele lui Jupiter. După ce a făcut fotografiile cu Galaxy S8 Grant Peterson a spus: „M-am simțit ca un copil la Crăciun„. Saturn aproape se pupă cu Luna, aflată la o distanță de 384,400 kilometri de Pământ.