Funcția Astrofotografie va ajunge pe mai multe telefoane Galaxy

313
Functia Astrofotografie va ajunge pe mai multe telefoane Galaxy
Sursa foto: sammobile.com

În timp ce Samsung a făcut o mare afacere cu funcțiile de astrofotografie de pe seria Galaxy S23, nu toate caracteristicile au debutat de fapt pe alate flagship-uri. Un mod dedicat pentru a fotografia stelele și cerul folosind timpi lungi de expunere a fost introdus și pe seria Galaxy S22 prin aplicația Samsung Expert RAW, în timp ce gama Galaxy S23 a adăugat opțiunea de a realiza videoclipuri astro-hiperlapse.

Cu actualizarea One UI 5.1, ne așteptam ca aceste funcții să vină pe flagship-urile Samsung mai vechi. Dar, la un moment dat, am ajuns să fim dezamăgiți. Potrivit SamMobile, se pare că aceste funcții vor deveni disponibile pe mai multe telefoane în viitorul apropiat. Sunt informații că Samsung lucrează la actualizări pentru produsele emblematice din ultimii trei ani pentru a aduce funcția Astrofotografie. Acest mod Astrophoto va ajunge inclusiv pe Samsung Galaxy S20 Ultra din 2020 prin intermediul aplicației Expert RAW. Seria Galaxy S22 are deja de anul trecut funcția Astrofotografie (Astrophoto).

Modul Astrofotografie este o funcție dedicată a camerei, care vă permite să fotografiați constelațiile și luna noaptea. Imaginile sunt înregistrate folosind AI și tehnologia multi-cadre. Modul Astrophoto are și un ghid al cerului încorporat pentru a ajuta la identificarea locației constelațiilor și stelelor. Cu toate acestea, puteți dezactiva oricând ghidul dacă știți în ce parte a cerului nopții doriți să fotografiați. Durata minimă pentru realizarea unei astrofotografii este de 4 minute și poate fi prelungită până la maximum 10 minute. Este indicat să puneți telefonul pe un trepied când fotografiați stelele.

Modul Astrofotografie va ajunge pe toate flagship-urile Galaxy  

Din câte se pare smartphone-ul Galaxy Z Fold 4 este deja programat să primească suport pentru această funcție. Cu toate acestea nu se știe momentan când va veni, dar se pare că utilizatorii nu vor trebui să aștepte prea mult. Pe de altă parte, Samsung revizuiește în prezent funcția pentru restul modelelor sale eligibile. Ne putem aștepta ca Samsung să facă în curând un anunț oficial privind extinderea sa.

Hyperlapse este o tehnică în fotografie care permite fotografului să creeze imagini în mișcare. Poziția camerei nu este fixă. Poziția camerei se schimbă de la o fotografie la alta. Primul film realizat cu tehnica hyperlapse datează din 1995.

Cu toate acestea, caracteristica astrohyperlapse s-ar putea să nu vină pe telefoanele emblematice dinainte de Galaxy S23. Este vorba despre modelele de bază și cele „Plus” din seriile emblematice din ultimii trei ani. Cel puțin asta sugerează sursa acestor informații. Modul Astrofotografie va fi disponibil pe Galaxy S20 Ultra, Galaxy Note 20 Ultra, Galaxy S21 Ultra, Galaxy Z Fold 2, Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Fold 4. Dacă caracteristica nu vine la smartphone-uri Galaxy mai vechi cu actualizări software viitoare, este posibil să existe o limitare a camerei principale sau a procesorului.

Odată cu actualizarea One UI 5.1, Samsung a adăugat câteva îmbunătățiri în ceea ce privește caracteristicile camerei, ușurința în utilizare și editarea imaginilor și video. Aplicația stoc Camera vă permite să comutați cu ușurință la aplicația Expert RAW, să alegeți între tonurile de culoare pentru selfie și să decupați obiectele din imagini doar apăsând lung. Funcțiile de remasterizare a imaginilor, de îndepărtare a umbrelor și de eliminare a reflexiilor obțin, de asemenea, performanțe îmbunătățite.