Funcția „Battery Protect” pe Samsung Galaxy Z Flip 3 și Z Fold 3

432
Functia Battery Protect pe Galaxy Z Flip 3 si Z Fold 3
Sursa Foto: prin gizmochina.com

Toate smartphone-urile folosesc baterii litiu-ion. Este cunoscut faptul că aceste baterii se degradează în timp, când sunt încărcate cu până la 100% în mod regulat. Prin urmare, producătorii oferă soluții software pentru a încetini degradarea. Samsung oferea o astfel de caracteristică doar pe tabletele sale. Odată cu lansarea Galaxy Z Flip 3 și Galaxy Z Fold 3, această caracteristică ajunge și pe smartphone-uri.

Samsung are o aplicație numită Device Care pe produsele sale Galaxy. Aceasta este responsabilă pentru setările legate de baterie, stocare, memorie, securitate și utilizarea datelor mobile. Această aplicație este echivalentă cu aplicația MIUI Security de pe dispozitivele grupului Xiaomi. Acum funcția Battery Protect din aplicația Device Care este disponibilă pe cele două pliabile Samsung.

Galaxy Z Flip 3 și Z Fold 3 cu funcția Battery Protect

În secțiunea Baterie, aplicația are o caracteristică numită Battery Protect – Protejați bateria pe seria de tablete Galaxy Tab. Activarea acesteia va limita încărcarea bateriei la un maximum de 85%. Conform Samsung, acest lucru poate ajuta la prelungirea duratei de viață a bateriei de-a lungul anilor.

Potrivit GizmoChina, această caracteristică „Protejați bateria” este acum disponibilă și pe Z Flip 3 și Z Fold 3. Sunt primele smartphone-uri de la Samsung care vin cu această funcție. Momentan compania Samsung nu a spus nimic dacă această funcție va ajunge și pe alte smartphone-uri în viitor.

Termenul „baterie” se consideră că a fost introdus de Benjamin Franklin în 1748. El a împrumutat numele „baterie” de la armată, ca analogie la „bateriile de tunuri”, arme care funcționează împreună, cu trimitere la celulele unei baterii.

Nici cea mai recentă serie emblematică nu a beneficiat de această funcție. Sperăm că Samsung aduce „Protect Battery” pe telefoanele sale viitoare și ne gândim aici la seria Samsung Galaxy S22. Menționăm că majoritatea celorlalți producători de telefoane mobile oferă o caracteristică similară pe telefoanele lor.