Funcția Object Eraser ajunge pe seria Samsung Galaxy S10

236
Functia Object Eraser ajunge pe seria Samsung Galaxy S10
Sursa Foto: via xda-developers.com

Odată cu Galaxy S21, anul trecut, Samsung a introdus o nouă funcție numită Object Eraser. Funcția vă permite să eliminați cu ușurință persoanele, obiectele, reflexiile luminii etc. nedorite dintr-o fotografie. Până acum, funcția a fost exclusivă pentru noile telefoane emblematice ale Samsung. Acum funcția Object Eraser ajunge și pe seria Samsung Galaxy S10.

Până acum funcția Object Eraser a fost disponibilă doar pe seria Galaxy S21, Galaxy Z Fold 3 și seria Galaxy S22. Dar, în cele din urmă, Samsung extinde acest instrument de editare ingenios la modele mai vechi, începând cu seria Galaxy S10. Deocamdată Samsung nu a spus dacă această funcție va ajunge și pe alte modele emblematice mai vechi sau pe modelele superioare din seria mid-range Galaxy A.

Seria Galaxy S10 primește funcția Object Eraser

Samsung a lansat zilele trecute o nouă actualizare a aplicației Photo Editor. Conform XDA-Developers, actualizarea aduce funcția Object Eraser la modelele Galaxy S10. Este vorba despre modelele Galaxy S10, Galaxy S10+ și Samsung Galaxy S10e. Funcția vine ca parte a versiunii 13.1.02.3 a aplicației Photo Editor, lansată în Galaxy Store.

Cu toții am făcut fotografii care erau aproape perfecte dacă nu era acea persoană sau obiectul nedorit din fundal. De obicei, eliminarea obiectelor de fundal necesită un instrument puternic de editare a fotografiilor, cum ar fi Adobe Photoshop și unele abilități. Samsung spune că instrumentul său Object Eraser poate face acest lucru pe smartphone-ul tău prin magia AI.

AI – Artificial Inteligence este inteligența demonstrată de mașini, spre deosebire de inteligența naturală afișată de oameni și unele animale. Alan Turing este considerat pe scară largă tatăl inteligenței artificiale.

Dacă dețineți un Galaxy S10, Galaxy S10+ sau Galaxy S10e, puteți încerca Object Eraser actualizând aplicația Photo Editor din Galaxy Store.

Iată cum să activați funcția Object Eraser:

  • Deschideți aplicația Galerie pe telefon și selectați fotografia pe care doriți să o editați.
  • Acum atingeți pictograma creion, în rândul de jos, pentru a deschide editorul de imagini.
  • Atingeți meniul trei puncte din colțul din dreapta sus și, din listă, selectați „Labs”.
  • De aici, comutați pe „Object Eraser” și reveniți.
  • Veți vedea o nouă pictogramă adăugată în rândul de jos al instrumentului de editare.
  • Veți vedea acum instrumentele Ștergere umbre și Ștergere reflexii.
  • Selectați opțiunea corespunzătoare în funcție de ceea ce doriți să eliminați din fotografie. Fotografia va fi analizată și umbrele/reflexele detectate vor fi eliminate.

Google oferă o funcție similară numită Magic Eraser pe modelele Pixel 6 și Pixel 6 Pro. Implementarea Google este mai inteligentă prin faptul că poate detecta automat și obiecte nedorite dintr-o fotografie.