Noile funcții de sănătate Samsung Galaxy Watch îți pot salva viața

156
Noile functii de sanatate Samsung Galaxy Watch
Sursa foto: via phonearena.com

Ceasurile inteligente au devenit foarte de populare și există un motiv pentru asta. Pe lângă faptul că vă permit să rămâneți conectat tot timpul, ele sunt și dispozitive foarte bune pentru urmărirea stării de sănătate. Ceasurile Samsung Galaxy Watch împreună cu aplicația Samsung Health sunt unele dintre cele mai bune ceasuri inteligente de pe piață. Dar, Samsung nu se mulțumește cu atât. Compania continuă să le îmbunătățească cu fiecare model nou.

Acum ne așteptăm ca seria Galaxy Watch 6, care va fi lansată luna viitoare, să aducă și mai multe funcții care vă vor ajuta să vă monitorizați starea de sănătate, aproape ca o vizită la cabinetul medicului. Funcția de notificare a ritmului cardiac neregulat (IHRN) a primit aprobarea Food and Drug Administration (FDA) în SUA luna trecută. Acum, Samsung a primit și aprobarea Ministerului coreean al Securității Alimentelor și Medicamentelor (MFDS). Caracteristica IHRN va fi introdusă inițial pe 13 piețe.

Suntem încântați să anunțăm că funcția Notificarea ritmului cardiac neregulat, concepută pentru a ajuta milioane de oameni din întreaga lume, a fost aprobată de FDA.” A declarat Hon Pak, vicepreședinte și șef al departamentului Digital Health la Samsung Electronics.

Ceasurile Samsung Galaxy Watch cu noi funcții pe mai multe piețe

Funcția irregular heart rhythm notification (IHRN) va fi disponibilă în Argentina, Azerbaidjan, Costa Rica, Republica Dominicană, Ecuador, Georgia și Guatemala. De asemenea, Hong Kong, Indonezia, Panama, Emiratele Arabe Unite, Coreea și SUA vor primi și ele funcția IHRN. Probabil că lista va continua să crească în timp, făcând caracteristica disponibilă la nivel global, potrivit PhoneArena. Vom aștepta și vom vedea.

Ceasurile Samsung Galaxy Watch au deja o funcție de electrocardiogramă (ECG). Aceasta permite utilizatorilor ceasurilor inteligente Samsung să-și urmărească ritmul cardiac în timp ce poartă dispozitivul. Cu funcția IHRN alături, ceasurile inteligente Samsung vor putea să depisteze dacă ceva neregulat se întâmplă cu inima ta și să-ți trimită o notificare pentru a fi atent sau a vizita un medic.

Hipocrate din Kos, Grecia, (~460 î.Hr. – 375 î.Hr), om de știință și matematician, este considerat primul medic din lume. Hippocrate a deschis prima școală de medicină din lume, fiind considerat pe scară largă părintele medicinei.

Acest lucru va fi extrem de util, în special pentru persoanele cu probleme de inimă. În acest fel aceste persoane își vor putea urmări mai ușor starea fizică, reducând riscul de „probleme cardiovasculare majore care pot crește riscul de accident vascular cerebral, insuficiență cardiacă și alte complicații cardiovasculare”.

Pe lângă monitorizarea inimii, aplicația Samsung Health poate măsura și temperatura pielii, tensiunea arterială și nivelul de oxigen din sânge. Desigur, nu trebuie să contezi 100% pe aceste măsurători pentru a-ți da singur un diagnostic. Dacă nu te simți bine, ai deja primele date și poți merge imediat la un medic.

Va trebui să mai așteptăm puțin pentru această nouă funcție, deoarece se va lansa mai întâi cu seria Galaxy Watch 6. După aceea, o actualizare One UI 5 Watch va fi disponibilă pentru utilizatorii din seriile Galaxy Watch 4 și Galaxy Watch 5.