Un procesor mai bun pe seria Galaxy Watch 6

197
Seria Galaxy Watch 6
Sursa foto: via phonearena.com

Samsung va lansa o mulțime de dispozitive la Galaxy Unpacked din 26 iulie, eveniment organizat pe teren propriu la Seul. Pe lângă Galaxy Z Fold 5 și Z Flip 5 sau seria Galaxy Tab S9, vom primi următoarea generație de ceasuri inteligente – seria Galaxy Watch 6. Sunt informații și despre noi căști wireless Galaxy Buds, dar și despre un nou Galaxy SmartTag.

Foarte recent, cele două modele din seria Galaxy Watch 6 au fost certificate de agenția FCC. Potrivit PhoneArena, acest lucru indică faptul că cele două ceasuri vor ajunge și pe piața americană. Acum, o altă certificare a fost primită de seria Watch 6, dar de la Bluetooth SIG. De aici aflăm ce procesor va avea viitoarea serie de ceasuri inteligente Samsung.

Procesorul Samsung Exynos W930 pe seria Galaxy Watch 6

Cipsetul se numește Samsung Exynos W930 și va înlocui Exynos W920 aflat în seria Galaxy Watch 5 de anul trecut. După cum arată lucrurile, totuși, nu par să existe salturi extraordinare în performanță. Zvonurile de până acum susțin o creștere de aproximativ 10%. Probabil noul procesor va fi și mai eficient energetic, dar aceasta este doar o presupunere în acest moment. Totuși, este un cip mai nou și de obicei acestea sunt mai eficiente în privința consumului de energie.

Având în vedere că aceasta este o certificare legată de Bluetooth, putem vedea, de asemenea, că Galaxy Watch 6 și Galaxy Watch 6 Classic (succesorul Galaxy Watch 5 Pro) vor suporta Bluetooth 5.3. Acest tip de conectivitate ar trebui să însemne o eficiență energetică mai bună în timp ce dispozitivul este conectat la altul și o conexiune mai stabilă, cu mai puține interferențe.

Bluetooth este o tehnologie de comunicare fără fir care permite transferul de fișiere pe distanțe scurte. Folosește unde radio de frecvență ultra-înaltă (în spectrul 2,402 GHz – 2,48 GHz) și are în general o rază de acțiune de ~10 metri.

Bluetooth 5.3 oferă, de asemenea, o stabilitate mai bună pe intervale mai largi, dar acest lucru nu ar trebui să fie de îngrijorare, deoarece vorbim aici despre un gadget purtabil. Dar un ceas inteligent nu stă doar într-un procesor și puterea lui, chiar dacă sunt importante. Există și alte aspecte cruciale ale unui dispozitiv purtabil, cum ar fi încărcarea acestuia. Despre seria Galaxy Watch știm, de exemplu, că va avea încărcare fără fir de 10W. De asemenea, ne așteptăm să vedem o baterie de 425 mAh pentru varianta Galaxy Watch 6 Classic.

După cum am menționat mai devreme, Samsung va anunța pe Galaxy Watch 6 și Galaxy Watch 6 Classic la sfârșitul lunii iulie la Seul, Coreea de Sud.