Mai multe funcții noi vin cu Snapdragon 8 Gen 1 pe telefoanele Android

406
Mai multe functii noi vin cu Snapdragon 8 Gen 1 pe telefoanele Android
Sursa Foto: Qualcomm

Procesorul Snapdragon 8 Gen 1 al companiei Qualcomm este oficial și este întors pe toate părțile în privința performanțelor. Dacă vreți un nou smartphone emblematic și doriți unul cu Snapdragon 8 Gen 1, atunci mai așteptați puțin pentru că seria Samsung Galaxy S22 va avea acest procesor la bord.

Qualcomm a dat unele explicații despre ce aduce nou Snapdragon 8 Gen 1, și aduce destul de multe noutăți. Sigur toată lumea vrea să știe principalele schimbări în noul procesor față de Qualcomm Snapdragon 888. Prin intermediul TechRadar, am pregătit o listă cu ceea ce aduce nou noul procesor Snapdragon pe telefoanele Android și automat și pe cele Samsung Galaxy. Considerăm că există șase caracteristici majore pe care trebuie să le cunoașteți și acestea vă vor oferi o idee despre ce vă puteți aștepta de la viitoarele smartphone-uri emblematice precum seria Samsung Galaxy S22, dar și de la alte telefoane high-end.

Camera mereu pornită cu Snapdragon 8 Gen 1

1. O cameră foto permanent pornită poate aduce noi funcții. Să începem cu probabil cea mai mare schimbare. Noul cipset va permite camerei smartphone-ului să fie mereu pornită. Nu vă faceți griji, nu va face selfie-uri constant! Acest lucru este conceput pentru a permite alte funcții, mai degrabă decât pentru a face fotografii.

De ce te-ar avantaja asta? Acest lucru va permite dezvoltatorilor să includă funcții care sunt concepute special pentru utilizarea camerei telefonului dvs. fără ca dvs. să atingeți dispozitivul.

Un exemplu pe care l-a dat Qualcomm este că vă va permite să vă deblocați telefonul fără a-l atinge. Gândiți-vă că gătiți în bucătărie și sunteți murdar pe mâini, iar acest lucru vă va permite să vă deblocați telefonul fără să-l murdăriți.

Qualcomm a fost fondat în 1985. Numele vine de la Quality communications – comunicații de calitate. A început ca un centru contractual de cercetare și dezvoltare în mare parte pentru proiecte guvernamentale și de apărare.

Unii au citat preocupări de securitate cu privire la această caracteristică și s-ar putea să vă îngrijoreze și pe dvs. Qualcomm insistă că face acest lucru într-un mod sigur pentru a se asigura că nimeni nu vă poate prelua datele de pe camerele telefonului. Dar va fi interesant de văzut cum ar putea oamenii să profite de această funcție și doar în viața reală vom vede cu adevărat ce avantaje aduce.

Mai multe actualizări la camere și apeluri fără zgomot de fundal

2. Mai multe upgrade-uri ale camerei. Pe lângă camera mereu pornită, există o mulțime de alte upgrade-uri pe care le veți găsi că vin la camerele smartphone-ului dvs. Un procesor de semnal de imagine (ISP) pe 18 biți; fotografie în mod de noapte îmbunătățită; fotografii cu unghi larg mai bune; tehnologie de recunoaștere facială mai performantă; și înregistrare video 8K HDR, printre altele. Deci noul procesor Snapdragon 8 Gen 1 se concentrează pe actualizarea camerelor telefonului.

În timp ce upgrade-ul permanent este caracteristica principală aici, există o mulțime de alte mici îmbunătățiri pe care le puteți vedea pe telefoanele Samsung Galaxy sau Android care vor îmbunătăți experiența generală. Vedeți pe I❤️Samsung un top al celor mai bune telefoane Samsung din 2021!

Totuși, nu există multe funcții care schimbă jocul aici. Telefoanele de astăzi au camere excelente, dar este posibil ca aceste upgrade-uri mai mici să aducă un plus de performanța camerelor smartphone-ului, mai degrabă decât să revizuiască întreaga experiență.

3. Apelurile vor elimina zgomotul de fundal. Tehnologia Qualcomm Voice Suite a fost modernizată cu noul procesor Qualcomm. Scopul a fost de a elimina zgomotul de fundal atunci când sunteți înregistrat. De exemplu, dacă sunteți într-un apel video, această nouă tehnologie va folosi inteligența artificială pentru a încerca să elimine zgomotele neplăcute din fundal.

Am văzut o demonstrație a tehnologiei, iar în exemplele Qualcomm a funcționat uimitor de bine. Acesta a fost pe un dispozitiv de referință într-o demonstrație creată de Qualcomm, așa că suntem cel mai interesați să vedem acest lucru pe un dispozitiv din viața reală pentru a vedea cum funcționează în practică.

Dacă funcționează așa cum sugerează demonstrațiile, ar putea schimba modul în care sunteți înregistrat la apeluri și modul în care sunteți auzit de colegi, prieteni și familie.

Viteze de internet de 10 Gbps și videoclipuri bokeh

4. Puteți ajunge la viteze de internet de 10 Gbps. Acest lucru nu va fi util pentru toată lumea, iar dacă aveți o conexiune 5G fenomenal de bună, veți descoperi că puteți atinge viteze mai mari decât oricând.

Snapdragon 888 de anul trecut a fost limitat la 7,5 Gbps, care este, de asemenea, fantastic de rapid. Este aproape imposibil să atingi aceste viteze într-o zi medie, dar este util să știi că telefonul tău emblematic din 2022 va fi capabil de asta în viitor.

5. Videoclipurile bokeh vin pe Android. Efectul bokeh este locul în care puteți estompa fundalul unui subiect și este obișnuit în modurile portret de pe telefoanele Samsung Galaxy. Dacă ați fi dorit să obțineți acest efect în înregistrarea video, nu ați fi reușit până acum.

O tehnologie similară a debutat pe seria iPhone 13 cu funcția Apple Cinematic Mode. Acum aceasta va ajunge pe telefoanele Android prin acest nou cip-set.

Nu știm încă ce producători vor include această caracteristică și în primul rând ne gândim la Samsung. Poate chiar în viitoarea serie Galaxy S22. Dar, foarte probabil multe dintre telefoanele Android viitoare vor instala acest lucru în aplicațiile pentru cameră. De asemenea, aplicația este capabilă să înregistreze până la 4K cu efect bokeh.

Cel mai rapid procesor Qualcomm

6. Desigur, este mai rapid ca niciodată. După cum era de așteptat, Snapdragon 8 Gen 1 este cel mai rapid procesor al companiei Qualcomm. Acest lucru înseamnă că smartphone-ul Galaxy este mai rapid la încărcarea aplicațiilor, la jocuri și la orice altceva este folosit.

Potrivit Qualcomm, noul procesor este cu 20% mai rapid decât Snapdragon 888 și oferă, de asemenea, economii de energie de 30% față de rezultatele acelui cip. GPU-ul Adreno este cu 30% mai rapid, ceea ce ar trebui să însemne că jocurile se încarcă mai repede și arată mai bine ca niciodată.

Nu vom ști cât de bine funcționează cu adevărat Snapdragon 8 Gen 1 până nu îl vom vedea pe noile smartphone-uri. Dar din ce vedem până acum arată ca un mare upgrade pentru telefoanele emblematice din 2022.