Noi funcții pentru vehiculele electrice primite de Android Auto

236
Noi functii pentru vehiculele electrice primite de Android Auto
Sursa foto: 9to5google.com

Google lansează permanent noi actualizări pentru aplicația sa Android Auto. Numai anul acesta au fost lansate mai mult de cinci actualizări și Google nu se va opri aici. Acum, compania americană lucrează pentru a oferi un suport mai bun pentru aplicația sa auto pentru vehiculele electrice (EV) echipate cu sistem de infotainment.

În ultimele câteva actualizări pentru Android Auto, Google a dezvoltat în liniște noi funcții legate de vehiculele electrice. Aceasta include capacitatea de a vă identifica manual mașina ca vehicul electric și de a comuta la funcțiile EV din Google Maps pe Android Auto. Toate acestea apar în meniul de setări încorporat al aplicației, sub o nouă secțiune intitulată „Setări EV”.

Android Auto primește noi funcții pentru vehiculele electrice

Alte caracteristici includ posibilitatea de a selecta ce conector de încărcare folosește vehiculul tău. Conectorii listați includ J1772, CCS (Combo 1 și 2), Type 2 și CHAdeMO. Nu se menționează standardul de încărcare nord-american (NACS) inițiat de Tesla și care va fi adoptat în masă de alte vehicule electrice care urmează să fie vândute în SUA. Probabil, acest lucru ar putea fi adăugat într-o actualizare ulterioară.

De asemenea, potrivit 9to5google, au fost găsite unele informații legate de contoarele de baterie. Acest lucru sugerează că este posibil să puteți vedea nivelurile de încărcare direct prin aplicația auto Google. Totuși, momentan datele sunt prea puține pentru a fi siguri 100% de acest lucru.

Rivian a fost fondată în 2009 și are sediul în Plymouth, Michigan, SUA. Produce automobile electrice. Are facilități de producție în Plymouth, Michigan; Normal, Illinois; Palo Alto, Irvine și Carson, California; Vancouver, Canada; și UK.

Android Auto, din păcate, nu este deosebit de comun în vehiculele electrice populare. Tesla și Rivian au optat ambele să ignore Android Auto și CarPlay. În același timp, alte mărci precum Polestar folosesc în schimb aplicația Google ca sistem de operare nativ. Totuși, pentru vehiculele electrice de la Kia, Nissan, Ford și altele, aceasta este o actualizare binevenită pe care așteptăm să o vedem mai pe scară largă.

Lucrările la aceste noi funcții EV din aplicația auto Google datează de la Android Auto 9.5, dar în versiunea Android 9.9, se pare că această caracteristică apare în sfârșit. Caracteristicile EV au apărut pe mai multe autovehicule electrice în urma ultimelor actualizări care arată noile opțiuni de setări în acțiune.