Samsung va crește producția de baterii EV pentru Tesla și BMW

298
Samsung va creste productia de baterii EV pentru Tesla si BMW
Sursa foto: sammobile.com

Se pare că Samsung SDI și-a asigurat compania Tesla ca client pentru bateriile vehiculelor electrice (EV). După ce a creat prototipuri de baterii EV de tip 4680 pentru Tesla anul trecut, Samsung a continuat și a deschis o linie de producție pilot în Cheonan, Coreea de Sud. Dacă totul merge conform planurilor, Samsung va începe construirea unei noi fabrici pentru producția de masă în Malaezia anul viitor. Rezultatele testelor sunt bune și, conform informațiilor, Samsung este acum gata să treacă la pasul următor.

Linia de producție de testare din Cheonan a avut o rată de producție pe minut de 20 PPM (Production rate per minute – rata de producție pe minut). Samsung își propune să aibă o capacitate de producție de 200-300 PPM la această nouă unitate din Malaezia anul viitor, potrivit SamMobile.

Baterii EV Samsung SDI pentru Tesla și BMW

Bateria de ultimă generație despre care vorbim este o baterie EV cilindrică standard 4680 (46 mm diametru, 80 mm înălțime). În prezent, există două versiuni în curs de dezvoltare. Diverși producători de mașini electrice au cerut diferite înălțimi. Când este convertită în GWh, capacitatea de producție este de aproximativ 8 până la 12 GWh.

În cazul unei baterii cu capacitate redusă (versiunea reglabilă pe înălțime), mai degrabă decât al 4680 original, capacitatea de producție este de așteptat să fie în jur de 5GWh. Pentru a fi mai clar, 5GWh este suficient pentru a face 100.000 de mașini electrice de înaltă performanță, cu o autonomie de 400 km. În cazul 12GWh, este vorba de aproximativ 230.000 de unități.

California are ~39 milioane de locuitori. Este cel mai populat stat din SUA. În 2020 California avea 1.147.251 de milionari, adică 8,51% din populație. Dacă ar fi o țară, California ar fi a cincea economie din lume, mai mare decât UK, Franța sau India.

În prezent, Tesla produce bateriile 4680 din instalația sa experimentală din Keto Highway, California. Dar, după 12 luni de producție unitatea din California a reușit să producă doar 1.000 de baterii EV, insuficient pentru Tesla. Capacitatea instalației de aici este de 10GWh anual, adică pentru 100.000 de baterii.

Samsung SDI dezvoltă două modele de baterii, dintre care un model pentru BMW. Modelul de baterie EV produs de Samsung SDI pentru BMW este mai scurt. Se pare că Samsung a dezvoltat acest al doilea design de baterie la cererea BMW, dar alte detalii sunt necunoscute.

În altă ordine de idei, Samsung și BMW au ajuns recent la un acord separat. Conform informațiilor, gigantul tehnologic coreean va fi responsabil pentru furnizarea a peste 4 milioane de ecrane OLED în mașină pentru producătorul german de automobile în următorii câțiva ani.