Funcțiile camerelor telefoanelor din seria Galaxy S21

570
Functiile camerelor telefoanelor din seria Galaxy S21
Sursa Foto: androidpolice.com

Seria Galaxy S21 vine echipată cu inovații de ultimă generație, astfel încât utilizatorii să poată profita la maximum de fiecare moment și să aibă parte de o experiență mobilă completă. Diferitele funcții pe care le veți găsi în meniul camerelor de pe Galaxy S21 și le prezentăm mai jos.

În ceea ce privește experiența cu camerele foto, telefoanele din seria Galaxy S21 oferă cel mai avansat sistem de camere. În acest fel astfel puteți să faceți cele mai reușite fotografii, în diferite condiții de iluminare și setări. De asemenea, puteți înregistra și edita videoclipuri cu ajutorul unor funcții alimentate de inteligența artificială.

Seria Galaxy S21 recomandă îmbunătățiri și revizuiri pentru fotografiile pe care le faceți. Cu inteligență artificială încorporată pe dispozitiv, aplicația Gallery analizează acum fotografiile și îmbunătățește fotografiile mai puțin reușite. În același timp aplicația Photo Editor șterge obiectele nedorite din cadru cu un singur clic.

Mulți dintre voi ați analizat o fotografie și constatași că rezoluția nu e întocmai cea dorită sau este prea întunecată. Pentru prima oară, aplicația Gallery de pe noua serie Galaxy S21 identifică automat fotografiile mai puțin reușite. Apoi le retușează și vă recomandă versiunea revizuită pentru cea mai bună fotografie.

Uneori, fotografiile partajate prin intermediul rețelelor sociale au o rezoluție mai mică, având mai puțin de 1MP. Inteligența artificială încorporată în aplicația Gallery va mări fotografia de patru ori atât pe orizontală, cât și pe verticală, pentru a îmbunătăți claritatea. Tehnologia Samsung bazată pe inteligența artificială analizează texturi, niveluri de zgomot și numeroase detalii din imagini, pentru a mări fotografia și a-i îmbunătăți claritatea.

Uneori, fotografiile iluminate din spate pot fi supraexpuse sau subexpuse. Cu seria Galaxy S21, fotografiile revizuite mențin luminozitatea imaginii originale și retușează părțile subexpuse, astfel încât culorile originale să fie restabilite. Uneori, fotografiile făcute în interior sau în condiții de iluminare slabe sunt prea întunecate, cu mai mult zgomot de imagine. Cu seria Galaxy S21, aplicația Gallery nu numai că reglează luminozitatea, ci identifică zgomotul imaginii și îmbunătățește fotografia.

Space Zoom pe noile modele S21

Samsung depășește constant limitele a ceea ce este posibil când vine vorba de fotografia digitală. Zoom-ul spațial îmbunătățit de pe seria Galaxy S21 oferă utilizatorilor posibilitatea de a mări aproape de acțiune pentru a capta detalii pe care este posibil să nu le puteți vedea altfel. Samsung face un salt înainte cu noul 100X Space Galaxy de pe Galaxy S21 Ultra. Acesta are obiective Dual-tele Zoom pentru a oferi claritate mai mare la fiecare fotografie, indiferent de distanță.

Samsung a îmbunătățit gradul de utilizare și calitatea imaginii Space Zoom pe Galaxy S21 Ultra. Chiar și atunci când mâinile vă tremură, noua funcție Zoom Lock crește performanța stabilizării digitale a imaginii. În acest fel puteți capta imagini mult mai clare în timp ce fotografiați de la distanță.

Galaxy S21 Ultra este construit cu primul sistem de lentile Dual-tele, cu două teleobiective – unul 3x și unul 10x. În acest fel oferă o claritate mai mare și detalii vii, indiferent de distanța de la care fotografiați. La o mărire ridicată, soluția avansată de procesare a imaginilor multi-cadru bazată pe AI, numită Super Resolution, minimizează zgomotul și retușează detaliile și claritatea, care îmbunătățesc și mai mult calitatea imaginii.

De asemenea, pentru a rezolva problema petelor de lumină sau a saturației în mediu întunecat, se aplică procesarea imaginilor cu mai multe cadre, utilizând tehnologia HDR, care utilizează o intrare mai întunecată decât luminozitatea reală. În acest fel, lumina este capturată clar în fotografie, nu este pătată și este foarte reală.

De asemenea, experiența Space Zoom actualizată și îmbunătățită va fi disponibilă și pe seria Galaxy S20, printr-o actualizare de software.

Camera selfie pe seria Galaxy S21

Tuturor ne place să arătăm cât mai bine când facem un selfie. În acest fel pe seria Galaxy S21, Samsung a pus setări noi pentru a se asigura că fiecare parte este cea mai bună parte a voastră. Tehnologia îmbunătățită alimentată de AI, noul balans de alb automat și setările de tonuri de culoare vă vor oferi încrederea de a face un selfie oricând, oriunde. Noua serie Galaxy S21 creează selfie-uri mai naturale și mai realiste, evidențiind textura pielii cu mai multă adâncime.

Când porniți camera selfie apare o fereastră de setări a tonului, care vă cere să alegeți între „Natural” și „Bright”. Puteți modifica oricând opțiunea din meniul „Camera settings”. De asemenea, puteți regla nivelul de smoothness din meniul „Face” (Face Retouching) pentru a ascunde eventualele pete.

Modul Portret folosește AI pentru fotografii mai bune

Modul Portret de pe seria Galaxy S21 a fost îmbunătățit pentru a vă ajuta să faceți fotografii uimitoare. Indiferent dacă este o fotografie a partenerului sau a animalului de companie, tehnologia de analiză 3D alimentată de inteligența artificială oferă mai multă profunzime în fiecare fotografie.

Modul Portret oferă un nou efect de iluminare virtuală, care este esențial dacă doriți să faceți un portret bun. Folosind inteligența artificială, modul Portret identifică caracteristicile subiectului și le utilizează pentru a estima adâncimea câmpului și a oferi efectele de iluminare virtuale naturale potrivite.

Folosind inteligența artificială, camera poate să distingă mai bine între subiecte și fundaluri în timp real. A fost introdusă o tehnologie mată și o tehnologie de separare a fundalului bazată pe AI pentru a capta mai bine detalii mai mici, cum ar fi părul subiectului. De asemenea, au fost introduse noi efecte de fundal pentru a vă ajuta să faceți fotografii ca un profesionist.

Apăsați butonul de efect din partea dreaptă jos a ecranului pentru a selecta efectul dorit. Apoi, veți vedea o bară de control în dreapta care poate controla intensitatea luminii și o bară în partea de jos a ecranului care poate controla fundalul. Alegeți intensitatea luminii dorită pentru fiecare efect de fundal. Cu această setare, puteți experimenta diverse efecte de portret, inclusiv un mod „STUDIO” care asigură iluminare naturală. Puteți experimenta moduri „HIGH-KEY MONO” și moduri „LOW-KEY MONO” care măresc contrastul și îmbunătățesc caracteristicile subiectului. De asemenea, modul „BACKDROP” recunoaște culoarea hainelor subiectului și sugerează o culoare de fundal potrivită, ca și cum fotografia ar fi fost făcută într-un studio.

Single Take

Când sunteți în mijlocul procesului de fotografiere, nu vreți să pierdeți timp alegând cele mai bune setări sau filtrul potrivit. Datorită modului Single Take îmbunătățit pe seria Galaxy S21, veți putea obține o serie de fotografii și videoclipuri printr-o singură apăsare a butonului declanșator. Single Take creează o varietate de fotografii și videoclipuri cu o singură atingere, datorită inteligenței artificiale.

Funcția îmbunătățită Single Take de pe seria S21 captează mai multe fotografii (până la 10 fotografii) pe secundă. Seria anterioară realiza până la 2 fotografii pe secundă. Inteligența artificială filtrează fotografiile neclare și analizează factori estetici, precum expresiile feței, compoziția și culoarea. Apoi alege automat fotografiile cele mai bune și creează un colaj cu cele mai bune fotografii și video-uri realizate.

Single Take introduce, de asemenea, opțiunea „Speed effect clips” pentru a oferi diverse funcții video. Printre acestea detectarea celor mai dinamice părți ale videoclipului și crearea automată a unui clip în slow motion și opțiunea „Filtered videos’” care aplică un stil hiper-lapse fotografiilor land-scape. Single Take editează automat videoclipurile, astfel încât să le puteți posta pe social media imediat.

Director View

Video-ul este mai relevant ca oricând pentru a capta și a împărtăși momente viața de zi cu zi. Acum utilizatorii seriei S21 au cea mai bună experiență cu camera, pentru rezultate de nivel profesional accesibile tuturor.

Pe noua serie Galaxy S21, Samsung s-a concentrat pe îmbunătățirea sistemului de camere și îmbunătățirea calității video. A introdus o tehnologie avansată bazată pe inteligența artificială în sistemul camerei, astfel încât să puteți face fotografii și videoclipuri de înaltă calitate oricând, oriunde. Pentru a oferi o experiență îmbunătățită de înregistrare video pe seria Galaxy S21, au fost adăugate o serie de funcții noi, inclusiv „Director View”.

Funcția vă permite să comutați între mai multe obiective și să previzualizați simultan diferite unghiuri. Sistemul de camere din seria Galaxy S21 este construit cu cel mai recent AP care acceptă ISP. În acest fel poate controla până la trei obiective simultan. Acesta combină un sistem de camere extrem de sofisticat cu tehnologii de imagine de ultimă oră care procesează videoclipuri realizate cu patru obiective în același timp, inclusiv unul din față și trei din spate.

Live Thumbnails permite examinarea filmărilor, schimbarea obiectivului camerei și comutarea între trei unghiuri diferite. De asemenea, seria S21 poate înregistra simultan video-uri cu camerele din față și din spate. Astfel utilizatorii pot filma scena și reacția lor în același timp. Pentru a maximiza experiența de vizionare și a minimiza consumul bateriei, Live Thumbnails este ascuns automat de pe ecran atunci când nu sunt utilizate pentru o anumită perioadă de timp.