Seria Samsung Galaxy A (2017) nu va mai primi actualizări de securitate

530
Seria Samsung Galaxy A 2017 nu va mai primi actualizari de securitate
Sursa Foto: via androidcommunity.com

Unele lucruri bune trebuie să se încheie inevitabil cândva! Telefoanele din seria Samsung Galaxy A (2017) nu vor mai primi actualizări de securitate. Nu este tocmai o veste deprimantă, dar nici bună. Doar că multe lucrurile din lume au limite la un moment dat. Din seria Samsung Galaxy A (2017) fac parte multe smartphone-uri excelente și la momentul respectiv am folosit unele dintre ele.

Gigantul tehnologic sud-coreean lansează actualizări de securitate până la trei ani. Acum, pentru această serie actualizările de securitate lansate începând cu 2017 vor trebui întrerupte. Samsung a publicat o listă care include cinci smartphone-uri. Galaxy A3 (2017), Galaxy A7 (2017), Galaxy A5 (2017) și Galaxy J3 Pop. O mică surpriză este apariția pe această listă a modelului Samsung Galaxy Fold 5G.

Seria Galaxy A (2017) nu mai primește actualizări de securitate

Ați citit bine – Samsung Galaxy Fold 5G nu va primi, de asemenea, alte actualizări sau suport tehnic. Telefonul pliabil este relativ nou. Înțelegem includerea acestuia, deoarece lansarea telefonului a fost limitată. A fost disponibil doar în Coreea de Sud și în unele țări din Europa. Potrivit Androidcommunity, nu a fost un smartphone disponibil pe scară largă în alte regiuni.

Poate că Samsung știe ce face. Dar dacă dețineți un Samsung Galaxy Fold 5G original și auziți că scumpul dvs. nu va mai fi acceptat, poate fi dezamăgitor. Ar putea fi, de asemenea, o greșeală făcută de Samsung, deoarece Android 11 (One UI 3.0) a fost lansat abia acum câteva săptămâni.

Galaxy A5 (2017) fost anunțat pe 2 ianuarie 2017, alături de Galaxy A3 și Galaxy A7. Procesorul Exynos 7880 este la bord cu 3GB RAM și 32GB stocare internă. Este certificat IP68, are Always On Display și sticlă Gorilla Glass 4.

Galaxy J3 Pop / Emerge, Galaxy A7, Galaxy A5 și Galaxy A3 nu vor mai primi actualizări de securitate. Cvartetul a fost foarte bine vândut și toate au fost foarte apreciate de utilizatori. Seria Samsung Galaxy A (2017) a fost pusă în vânzare acum patru ani (ianuarie 2017). Dar, pe măsură ce telefoanele îmbătrânesc și ritmul în care primesc actualizări de software încetinește – exact asta s-a întâmplat cu aceste telefoane Samsung.

Mai sunt câteva vești proaste. Galaxy A8 (2018) a fost retrogradat de la actualizări lunare la trimestriale, în timp ce fratele său, Galaxy A8s (tot din 2018), se încadrează în categoria „alte actualizări regulate de securitate” (acestea nu sunt actualizate într-un program fix, doar la nevoie). Până anul viitor, sau poate mai târziu în acest an, asistența pentru acestea se poate încheia. Să așteptăm și să vedem.