Galaxy A21s pe podiumul celor mai vândute smartphone-uri din Q3 2020

713
Sursa Foto: canalys.com

Trimestrul trei din 2020 s-a încheiat cu Samsung din nou pe prima poziție ca cel mai mare producător mondial de smartphone-uri. Gigantul high-tech sud-coreean a fost urmat în clasamentului pieței smartphone-urilor de Huawei, Xiaomi și Apple. Dar, cel mai bine vândut smartphone Samsung are un nume surpriză: Galaxy A21s.

Compania de studiu de piață Canalys a furnizat recent date suplimentare despre trimestrul trei din 2020. Din această analiză putem vedea care telefoane au fost cele mai bine vândute în trimestrul trei 2020. În Top 10 Q3 2020 a celor mai bine vândute telefoane, Samsung a avut cinci smartphone-uri!

Galaxy A21s al treilea cel mai bine vândut telefon din Q3 2020

Primele două modele din acest top sunt de la compania Apple: iPhone 11 și Apple iPhone SE. Samsung Galaxy A21s a ocupat locul trei, fiind urmat de Galaxy A11 și Samsung Galaxy A51. Au mai intrat în top zece Galaxy A31 și Galaxy A01 Core, pe locurile opt și respectiv zece. Locurile șase, sapte și nouă au fost ocupate de modelele Redmi Note 9 / Redmi10x 4G, Redmi 9 și Redmi 9A, în această ordine.

În primele zece cele mai bine vândute smartphone-uri din Q3 2020, unul din două telefoane este de la Samsung. Cinci din zece are Samsung, trei Xiaomi cu modelele Redmi și două Apple. Conform HDBlog, surprinde oarecum cele trei poziții ocupate de telefoanele Xiaomi.

Redmi este un sub-brand deținut de compania chineză Xiaomi. A fost anunțat pentru prima dată în iulie 2013 ca o linie de smartphone-uri bugetare. Apoi a devenit un sub-brand separat al Xiaomi în 2019 cu dispozitive entry-level și mid-range.

Trăsătura comună a majorității acestor telefoane este că aparțin capătului mediu-scăzut și scăzut al pieței. Smartphone-urile companiei Apple sunt, desigur, o excepție. Nu este un fapt surprinzător pentru ​​această perioadă. Trebuie luat în considerare criza globală din domeniul sănătății și efectele ei care au avut consecință asupra economiilor cumpărătorilor din toată lume. Pandemia a contribuit la direcționarea opțiunilor de cumpărare către modelele cu prețuri mai mici.

Cel mai bine vândut model iPhone 11 a fost singurul care a depășit pragul de 16 milioane de unități vândute, cu aproape 40% din volumul global al Apple; pe locul doi se află iPhone SE cu peste 10 milioane de bucăți vândute; Galaxy A21s, cu un bun raport calitate-preț, a fost vândut în puțin peste 10 milioane de unități. Niciun smartphone 5G nu a reușit să intre în top 10 în Q3.