Telefoane Galaxy A și Galaxy M care primesc mai puține actualizări sau deloc

291
Telefoane Galaxy A si Galaxy M care primesc mai putine actualizari sau deloc
Sursa foto: sammobile.com

Samsung reduce în mod regulat frecvența de actualizare pentru smartphone-urile și tabletele Galaxy. În același timp, compania încetează să le actualizeze la câțiva ani după ce au fost puse în vânzare, de obicei câte actualizări de Android sau de securitate au fost promise la lansare, atât vor primi. Acum am aflat ce telefoane Galaxy A și Galaxy M primesc mai puține actualizări sau nu mai primesc deloc.

Și luna aceasta, lista de dispozitive Galaxy pentru care Samsung va lansa mai puține actualizări sau nu va lansa nicio actualizare este mai lungă decât de obicei. De exemplu, nu mai primesc actualizări de securitate telefoanele Samsung Galaxy A20s, Galaxy A50s și Samsung Galaxy A70s, printre altele. De exemplu Galaxy A70s a fost lansat în septembrie 2019 cu Android 9 Pie și a primit până acum inclusive Android 11 și One UI 3.1. Deci, tot ce a promis Samsung cu ocazia lansării.

Iată telefoanele Galaxy care nu vor mai primi actualizări!

Cel mai notabil telefon Galaxy care nu va mai primi actualizări este originalul Samsung Galaxy Fold. Este primul telefon pliabil lansat de compania Samsung și singurul telefon emblematic dintre cele care nu mai primesc actualizări. Celelalte sunt toate din seria Galaxy A. Samsung nu va mai oferi actualizări la Galaxy A20s, Galaxy A30s, Galaxy A50s și Galaxy A70s. Toate aceste telefone au împlinit acum patru ani pe piață. Același lucru este valabil și pentru tableta Samsung Galaxy Tab Active Pro, la vânzare din octombrie 2019.

Seria Galaxy M este compusă din telefoane care oferă unele dintre cele mai bune caracteristici găsite pe smartphone-urile Galaxy A la un preț mai mic. Samsung va lansa mai puține actualizări pentru Galaxy M22 și Galaxy M52 5G. Aceste telefoane au fost lansate la sfârșitul anului 2021 și s-au bucurat de actualizări de securitate la fiecare trei luni în primii doi ani. Acum, frecvența va scădea la doar două actualizări în 12 luni, potrivit SamMobile. Acest lucru a fost promis de Samsung la lansare.

Securitatea este o prioritate de top pentru producătorii de telefoane. Asigurați-vă că toate patch-urile de securitate sunt instalate! Majoritatea programelor malware care afectează dispozitivele mobile se bazează pe software învechit și neprotejat.

Asta înseamnă că Galaxy M22 și Galaxy M52 nu vor fi actualizate nici la Android 14 și One UI 6. Două upgrade majore ale sistemului de operare au fost tot ce li s-au promis, iar Samsung și-a îndeplinit această promisiune. Ambele modele au fost actualizate la Android 13 și interfața aferentă anul trecut. Galaxy M52 a fost, de asemenea, actualizat suplimentar la One UI 5.1, care a adus câteva funcții noi din seria Galaxy S23 la telefonul de gamă medie.